Måndag 20 Sep
Stockholm

Uppgifter: Mamma har anhållits för grova våldtäkter mot sin son

En mamma ska ha blivit anhållen misstänkt för våldtäkter mot sin son, enligt uppgifter.
En mamma ska ha blivit anhållen misstänkt för våldtäkter mot sin son, enligt uppgifter. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna har, enligt uppgifter till Aftonbladet, gripits av insatsstyrkan i Stockholm misstänkt för flera grova våldtäkter mot sin egen son. Detta efter att en närstående upptäckt en mystisk konversation på pojkens mobil. Även kvinnans pojkvän misstänks för brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under onsdagen som en pojke togs till en polisstation av en närstående person som upptäckt en oroväckande konversation på pojkens mobiltelefon, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Pojken ska, i samband med detta, ha berättat för polisen att han blivit utsatt för flera grova våldtäkter av sin mamma och hennes pojkvän.

Insatsstyrkan ska ha gripit mamman

Uppgifterna till tidningen gör också gällande att paret ska ha gripits i ett koordinerat tillslag som insatsstyrkan utfört i Stockholmsområdet och i södra Sverige.

– Insatsstyrkan har biträtt polisen i Stockholm med ett ärende, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen i region Syd, till Aftonbladet.

Mamman ska, enligt handlingar från tingsrätten som tidningen tagit del av, misstänkas för våldtäkt mot barn och grov våldtäkt under augusti. Dessa ska ha skett i Stockholm och i en stad i södra Sverige.

Pojkvännen misstänks för grov våldtäkt mot pojken.

Uppges ha anhållits på torsdagen

Under natten mot torsdagen uppges paret ha anhållits för brotten, men åklagaren i ärendet är än så länge företegen.

– Jag kan inte säga mycket alls eftersom vi är i ett tidigt skede i förundersökningen. Men jag kan bekräfta att två personer är frihetsberövade för sexualbrott mot barn, säger kammaråklagare Maria Franzén till Aftonbladet.

– Senast på lördag ska de begäras häktade. Det är då anhållandefristen löper ut och det är senast då jag ska ta ställning till hur jag ska gå vidare.

Pojken har omhändertagits av socialtjänsten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela