velanda
Hovrätten fastställer tingsrättens dom mot Tamim Sultani, mannen som ligger bakom attacken i Vetlanda. - Foto: Polisens förundersökningsprotokoll/TT ochAdam Ihse/TT

Domen fastställd – Tamim Sultani döms till livstid för attacken i Vetlanda

Tamim Sultani, 22, dömdes till livstids fängelse för dådet i Vetlanda, något som mannen överklagade. Under tisdagen fastställde hovrätten domen om sju fall av försök till mord.


Klockan 15.00 den 3 mars 2021 attackerade en man flera personer i centrala Vetlanda.

Mannen, som visade sig vara 22-åriga Tamim Sultani, använde sig av en kniv och attacken ledde till att sju män fördes till sjukhus, varav tre drabbades av livshotande skador, två blev måttligt skadade och en person lindrigt skadad.

I juli 2021 dömdes han i Jönköpings tingsrätt till livstids fängelse, för sju fall av mordförsök och ringa narkotikabrott. Tingsrätten beslutade även att den åtalade mannen ska utvisas och betala skadestånd till respektive målsägande.

Polisens förundersökningsprotokoll/TT

Attacken i Vetlanda: Hovrätten fastställer domen

Sultani överklagade domen och under tisdagen meddelade Göta hovrätt att de fastställer tingsrättens dom. Under huvudförhandlingarna ifrågasatte han inte att det var han som låg bakom dådet, men ville främst att hovrätten skulle pröva "om det hade funnits en konkret risk för att en av målsägandena hade kunnat dö till följd av knivvåldet".

Polisens förundersökningsprotokoll/TT

Han menade att han inte haft något uppsåt att döda, och ville få sitt straff kortare och tidsbestämt.

- När det gäller mannens uppsåt har hovrätten, till skillnad från tingsrätten, kommit fram till att det är bevisat att mannen hade så kallat avsiktsuppsåt till brotten, det vill säga att hans direkta avsikt var att döda målsägandena, säger hovrättslagmannen Linda Hallstedt, i pressmeddelandet.

Hovrätten fastställer även tingsrättens beslut om utvisning och skadestånd.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett område i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.