Söndag 28 Nov
Stockholm

Mordförsöken i Lycksele: Misstänkte mannen erkänner

Mannen som misstänks för dådet i Lycksele erkänner.
Mannen som misstänks för dådet i Lycksele erkänner. Foto: Erik Abel/TT

Under måndagen skadades tre personer, två under 10 år, i ett brutalt våldsbrott. Nu erkänner en man i 50-årsåldern att han tillfogat skadorna, men skälet är fortfarande oklart, säger advokaten till TT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen skadades tre personer, en kvinna i 75-årsåldern och två barn under tio år, i ett grovt våldsdåd i Lycksele.

Kort därpå kunde en man i 50-årsåldern gripas, misstänkt för tre fall av försök till mord. Läs mer om det här.

Vid klockan 15.47 samma dag uppgav polisen att den misstänkte mannen, som förhördes under måndagen, har anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall.

Foto: Erik Abel/TT

Mannen i Lycksele erkänner attacken

Till en början nekade mannen till brott, men under tisdagen uppgav hans försvarare att mannen erkänner våldet.

– Det jag kan säga är att han erkänner att han har tillfogat de här målsägarna skador. Skälet till det kan jag inte gå närmare in på. Inte heller hur man ska rubricera den här gärningen. Men han medger att han har tillfogat skadorna, säger mannens försvarare Kristian Shumkov, till TT.

Lyckselemannen häktas för försök till mord

Under onsdagen hölls häktningsförhandlingarna mot den misstänkte mannen och senare på eftermiddagen tog tingsrätten beslutet att häkta honom sannolika skäl misstänkt för tre fall av mordförsök, enligt TT via Omni.

– De särskilda häktningsskälen som görs gällande är flyktfara, recidivfara och kollusionsfara. Recidivfara innebär risk för fortsatt brottslighet för det fall mannen släpps på fri fot. Kollusionsfara innebär att det finns en fara för att, om mannen får förmedla sig fritt, skadar eller försvårar utredningen, sa kammaråklagare och förundersökningsledare Andreas Nyberg efter att de begärt mannen häktad.

Tingsrätten belägger också mannen, som medverkade via videolänk, med restriktioner som innebär besöksförbud och han får inte kommunicera med närstående.

Kommentera
Kopiera länk
Dela