Onsdag 8 Dec
Stockholm

Man anhållen för våldtäkt och sexuella ofredanden – efter intensiv jakt

blackeberg
Nu har en man anhållits efter en intensiv jakt. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Johan Nilsson/TT

Under augusti och september anmäldes en våldtäkt och flera sexuella ofredanden i Stockholm. Ett intensiv jakt sattes igång efter gärningsmannen och under tisdagen greps en man efter en DNA-träff.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Unde sensommaren anmäldes flera sexuella ofredanden i Blackeberg, i västra Stockholm. En man ska ha tittat in genom fönster på bostäder på nedre botten i området. 

Den 16 september blev en kvinna överfallen och våldtagen i sitt hem. Anmälningarna fortsatte att komma in till polisen och tekniska spår kunde säkras. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha tagit sig in till sovande kvinnor genom balkongdörrar och altaner.

Polisen kopplade ihop våldtäkten och de sexuella ofredandena, och det var starten på en intensiv jakt efter gärningsmannen.

Tunnelbanestationen i Blackeberg. Foto: Janerik Henriksson/TT

DNA-träff ledde till gripandet

Den 24 oktober grep polisen en misstänkt man i 30-årsåldern, och dagen efter kom DNA-träffen som kunde knyta mannen till brotten i Blackeberg.

– Vi känner oss säkra på att gärningsmannen bakom just dessa brott i Blackeberg är gripen men vill ändå påtala vikten för allmänheten att alltid anmäla dessa brott, säger Emir Gazibegovic, operativ samordnare vid polisen i Vällingby.

Mannen misstänks nu för våldtäkt samt ett antal sexuella ofredanden, men mörkertalet antas vara stort.

Vet du mer om vad som hände? Hör av dig till tips@nyheter24.se!

Kommentera
Kopiera länk
Dela