einar
Nu genomför polisen dykningar nära den plats där Einár sköts ihjäl. - Foto: Erik Simander/TT och Henrik Montgomery/TT

Polisen dyker i området där Einár mördades

I Hammarby sjöstad genomförde polisen under tisdagen dykningar, nära området där Nils "Einár" Grönberg sköts till döds, enligt uppgifter till Aftonbladet. Men polisen vill inte säga om det har att göra med utredningen av mordet på rapartisten.


Nils ”Einár" Grönberg sköts ihjäl i Hammarby sjöstad sent kvällen den 21 oktober. Nu genomför polisen dykningar i området nära mordplatsen, rapporterar Aftonbladet.

Enligt polisen rör det sig om ett grovt brott i närtid, men inte de senaste två dagarna. När tidningen ställer frågan om dykningarna kan kopplas till dödsskjutningen vill inte polisen kommentera.

– Jag vill inte gå in på vilken händelse det handlar om men det är vid det området. Det är ett pågående utredningsarbete som vi genomför vid den här typen av brott, säger Mats Eriksson, som är presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fakta: Nils "Einár" Grönberg

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billigare att tanka – dieseln under 19 kronor

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.