Söndag 28 Nov
Stockholm

Uppgifter: Mördarna filmade mordet på Einár med Facetime

Rapparen Einár sköts ihjäl den 21 oktober.
Rapparen Einár sköts ihjäl den 21 oktober. Foto: Karin Wesslén/TT och Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Gärningsmännen som sköt ihjäl rapparen Einár i Hammarby Sjöstad ska ha filmat mordet och visat upp det på Facetime, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under torsdagskvällen i förra veckan som den prisade rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, sköts ihäl i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men ingen misstänkt gärningsperson har gripits.

Mordet på Einár filmades – enligt uppgifter

Nya uppgifter till Aftonbladet gör gällande att en mobiltelefon som funnits vid mordplatsen vid tiden för skjutningen, och denna ska då ha varit uppkopplad till videosamtalstjänsten Facetime.

Enligt uppgifterna till tidningen misstänker polisen därför att gärningspersonerna haft ett pågående videosamtal och filmat då de sköt Einár till döds.

Denna information har ännu inte bekräftats av polis eller åklagare.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela