Onsdag 8 Dec
Stockholm

Ytterligare en person utsattes för brott vid Einár-mordet

Polisen misstänker att ytterligare en person utsattes för brott i samband med mordet på Einár.
Polisen misstänker att ytterligare en person utsattes för brott i samband med mordet på Einár. Foto: Jessica Gow/TT och Fredrik Sandberg/TT

Polisen misstänker att ytterligare en person utsattes för brott när rapparen Einár mördades i Hammarby Sjöstad den 21 oktober. Rubriceringen är i nuläget mordförsök.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På kvällen den 21 oktober blev den prisade rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, skjuten till döds i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm.

Ingen har ännu gripits misstänkt för mordet.

Mordförsök utreds efter dödsskjutningen på Einár

Nu uppger dock polisen att man misstänker att ytterligare en person utsattes för brott i samband med mordet på Einár. Brottsrubriceringen är mordförsök.

– Den personen var på brottsplatsen när skottlossningen pågick, säger åklagare Marina Chirakova till Sveriges Radio.

Personen ifråga har under fredagen tilldelats ett målsägarbiträde.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Texten uppdateras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela