Onsdag 8 Dec
Stockholm

Uppgifter: Två personer som kände Einár kartläggs efter mordet

Ingen har ännu gripits för mordet på rapparen Einár.
Ingen har ännu gripits för mordet på rapparen Einár. Foto: Jessica Gow/TT och Fredrik Sandberg/TT

Två personer som stod den mördade rapparen Einár nära kartläggs nu av polis, enligt uppgifter till Aftonbladet. Polisen ska bland annat söka efter spår av blod eller krut på kläder som tillhör personerna ifråga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under kvällen den 21 oktober som den prisade rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, sköts till döds i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm.

Ingen har ännu gripits misstänkt för mordet.

Två som kände Einár kartläggs efter mordet

Nu ska dock två personer, som stod Einár nära, vara högintressanta i polisens utredning, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Källor uppger för tidningen att polisen redan utfört hasrannsakningar hos dem båda, samt att man beslagtagit deras kläder. Detta för att, genom teknisk analys, finna eventuella spår av blod eller krutrester.  

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Texten uppdateras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela