Kvinnan som misstänks för mord och mordförsök på två barn i Hässelby har släppts.
Kvinnan som misstänks för mord och mordförsök på två barn i Hässelby har släppts. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mordmisstänkta kvinnan i Hässelby släppt på fri fot

Den kvinna som misstänks för mord och mordförsök på två barn i Hässelby har släppts på fri fot. Misstankarna mot henne kvarstår dock, uppger åklagaren Maria Franzén i ett pressmeddelande.


Två barn under tio år hittades allvarligt skadade på marken utanför ett hus i Hässelby på söndagskvällen. Det ena barnet dog på sjukhus natten mot måndag och det andra barnet vårdas fortsatt för livshotande skador. 

Mord och mordförsök utreds i Hässelby

Enligt uppgifter till flera medier ska barnen ha knivhuggits i en lägenhet och sedan kastats ut från balkongen, 15 meter upp. Läs mer om händelsen här.

Två personer, en man och en kvinna med nära relation till barnen, har anhållits misstänkta för mord och mordförsök. Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen är det barnens föräldrar.

Misstänkta mamman släppt på fri fot

Den misstänkta mamman har nu släppts på fri fot.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén i ett pressmeddelande.

På torsdagen den 18 november klockan 12.00 måste åklagaren fatta beslut kring huruvida den misstänkte pappan ska släppas eller begäras häktad.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!