Söndag 28 Nov
Stockholm

Grannen i Hässelby hörde två dunsar: "Fruktansvärt tragiskt"

Grannar och boende i Hässelby samlades för att hedra barnen.
Grannar och boende i Hässelby samlades för att hedra barnen. Foto: Christine Olsson / TT

En granne hade precis nattat sitt yngsta barn när två dunsar hördes. När han tittade ut genom fönstret såg han först ingenting – sedan kom ett enormt räddningspådrag.
– Det är svårt att greppa, säger grannen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett barn har dött och ett kämpar för sitt liv på sjukhus efter att ha hittats allvarligt skadade på marken utanför ett flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm på söndagskvällen. 

Enligt uppgifter till flera medier har barnen knivskurits och sedan kastats ut från en lägenhet på femte våningen, läs mer om det här.

Barnen kastades ut från 15 meters höjd ur huset i Hässelby.Fredrik Sandberg / TT

Blommor och ljus utanför huset

Under måndagen placerades blommor, gosedjur och ljus utanför huset och grannar samlades för att sörja och hedra barnen. 

– Jag är mållös. Det blir bara allt mer gränslöst. Gängkriminella visst, det är också tragiskt, men det här alltså, säger Fredrik Magnusson som arbetar som personlig assistent i Hässelby till TT enligt SvD.

Fredrik Magnusson lägger ner en nalle. Foto: Christine Olsson/TT

Grannen: "Svårsmält"

En granne som bor i samma trapphus som de drabbade barnen hade nattat sitt yngsta barn när han hörde två dunsar. Mannen tittade ut genom fönstret, men såg ingenting. 

En stund senare var det massor av poliser och ambulanser på plats utanför.

– Det är svårt att greppa. Det är svårt att förstå hur någon kan göra en sådan sak, speciellt när man har barn själv. Jag kan inte se det framför mig. Fruktansvärt tragiskt. Svårsmält, säger han till TT enligt SvD.

Nallar, ljus och rosor för att hedra barnen i Hässelby. Foto: Christine Olsson / TT

Kvinnan i Hässelby släppt

En man och en kvinna, som enligt flera medier är barnens föräldrar, anhölls på måndagen misstänkta för mord och mordförsök. Sent på måndagen släpptes kvinnan på fri fot.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela