En 17-årig pojke misstänks för mordet på polismannen Andreas Danman.
En 17-årig pojke misstänks för mordet på polismannen Andreas Danman. - Foto: Polisen/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Mamman till mordmisstänkte 17-åringen: "Hade fel umgänge"

En 17-årig pojke misstänks för mordet på den 33-årige polismannen Andreas Danman i Biskopsgården. Men hans mamma, som flera gånger slagit larm om sonens umgänge, är inte övertygad om att han är skyldig.
– Jag tror inte att han har gjort det, säger hon till Aftonbladet.


Det var den 30 juni i år som den 33-åriga polismannen Andreas Danman sköts ihjäl i samband med ett rutinuppdrag i stadsdelen Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

Kort därpå greps en 17-årig pojke som står åtalad misstänkt för mordet, och domen mot honom väntas falla imorgon. 

17-åringens mamma larmade flera gånger

Vid flera tillfällen ska den 17-åriga pojkens mamma ha slagit larm till Socialtjänsten. Detta eftersom hon, redan när sonen var i 14-årsåldern, märkt hur han börjat umgås i stökiga kretsar.

– Jag berättade för socialtjänsten att han hade förändrats och nu började han umgås med fel sällskap. Jag bad om hjälp och stöttning för honom, säger mamman till Aftonbladet.

Mamman: "Tror inte han gjort det"

Man har under utredningens gång gjort flera fynd som ska kunna knyta pojken till mordet. Läs mer om fynden här. Men mamman är ändå inte helt övertygad om att sonen är skyldig.

– Jag tror inte att han har gjort det, säger hon till Aftonbladet.

Samtidigt lider hon med Andreas Danmans nära och kära.

– Jag är ledsen över att poliser som skyddar oss blir mördade. Jag tänker på mamman som har förlorat sin son, säger hon till tidningen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!