Tisdag 30 Nov
Stockholm

Man överföll och försökte strypa kvinna – allvarligt skadad

En man överföll och försökte strypa en kvinna i Botkyrka kommun.
En man överföll och försökte strypa en kvinna i Botkyrka kommun. Foto: Johan Nilsson/TT

En okänd man överföll och försökte strypa en kvinna i Tullinge i Botkyrka utanför Stockholm under söndagskvällen. Kvinnan, som attackerades utanför sitt hem, blev allvarligt skadad. En 25-årig man har gripits.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var vid 19.30-tiden på söndagskvällen som en kvinna i 50-årsåldern attackerades av en okänd man i sin villaträdgård i Tullinge sydväst om Stockholm.

Okänd man tog stryptag på kvinna i Botkyrka

Enligt polisen ska en okänd man ha utdelat slag mot kvinnan, samt försökt strypa henne. Mannen, som är i 25-årsåldern, kunde gripas misstänkt för mordförsök efter att anhöriga till kvinnan hört oljud och ingripit.

– Det här hörde man inne från bostaden och man kunde då ingripa och hålla kvar mannen tills polisen kom, säger Ola Österling, presstalesperson för polisregion Stockholm, till Nyheter24.

Kvinnan, som vårdas för allvarliga skador på sjukhus, kunde höras av polis vid midnatt natten mot måndag och mannen anhölls inatt av åklagare.

Misstänkte mannen rymde från psykavdelning

Den misstänkte mannen ska, enligt polisen, ha rymt från en låst psykiatrisk avdelning i Huddinge. Mer specifikt ska han ha rymt från sina skötare under en promenad.

– Vi hade inte fått uppgifter om rymningen och det kunde gått riktigt illa. Hade vi vetat om att han rymt hade vi inlett en insats på det, nu blev det en insats om mordförsök istället, säger Österling till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela