Tisdag 30 Nov
Stockholm

Familjehemsfar dömd för över hundra våldtäkter mot barn

En man döms till tio års fängelser för flera grova våldtäkter och våldtäkter mot barn.
En man döms till tio års fängelser för flera grova våldtäkter och våldtäkter mot barn. Foto: Johan Nilsson/TT

En familjehemspappa i Västerbotten har stått åtalad misstänkt för att ha våldtagit en minderårig flicka 250 gånger. Nu har mannen dömts till fängelse i Lycksele tingsrätt för 18 grova våldtäkter mot barn och 95 våldtäkter mot barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En man i 60-årsåldern åtalades tidigare i år misstänkt för att ha våldtagit en minderårig flicka, som han agerat familjehemspappa åt, över 250 gånger.

Nu har mannen dömts i Lycksele tingsrätt.

Familjehemspappan får tio års fängelse

Enligt domen har mannen, sedan flickan var elva år gammal, begått 18 grova våldtäkter mot barn och 95 våldtäkter mot barn. Våldtäkterna ska ha skett på en rad olika platser, däribland i hemmet, i en bil och på en strand.

Familjehemspappan döms till tio års fängelse.

"Det är försvårande att övegreppen inletts när NN varit mycket ung och att övergreppen pågått under en lång tid. Enligt tingsrättens mening motsvarar brottslighetens samlade straffvärde tio års fängelse", skriver tingsrätten i domen som Nyheter24 tagit del av.

Bevisning från Snapchat

Bevisningen mot mannen har bland annat bestått av sms och meddelanden på plattformen Snapchat. 

I dessa ska mannen exempelvis ha bett om nakenbilder på flickan – en gång i samband med att hon var inlagd på BUP för självmordstankar, enligt domen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela