En misstänkt kannibalmördare har gripits i Ryssland.
En misstänkt kannibalmördare har gripits i Ryssland. - Foto: Rysk polis och Lars Pehrson/SvD/ TT

Huvudlös kropp hittad – kannibal gripen: "Gnagde lite"

I samband med en trafikolycka utanför ryska Sankt Petersburg föll plötsligt en huvudlös kropp ut ur bakluckan. Polisen kunde senare gripa tre män, varav en säger sig ha ätit av liket.
– Jag gnagde lite och smakade bara, säger kannibalen som erkänt flera mord.


Det var den 20 november som en trafikolycka inträffade på motorvägen utanför Rysslands näst största stad Sankt Peterburg. 

En bil av märket Mitsubishi kraschade då in i vägräcket, varpå en huvudlös manskropp plötsligt slungades ut ur bilens backlucka. 

Misstänkt kannibalmördare gripen

Efter olyckan kunde rysk polis gripa tre män, varav två misstänks för mord.

Enligt polisen ska de två männen ha dödat det manliga mordoffret, som var i 50-årsåldern, i ett garage som de sedan tände eld på. Därefter flydde de från platsen med kroppen – men innan dess åt en av dem, 23-årige Yegor Komarov, av kroppen.

– Jag gnagde lite och smakade bara, säger den misstänkte kannibalmördaren i rätten, enligt New York Post.

Erkänner flera mord – hittade offer i park

När Yegor Komarov hördes i rätten erkände han också att han ätit en 38-årig man i september förra året "utan anledning", och uppgav att han sökt efter potentiella mordoffer i en lokal park. 

När förhörsledaren frågade om han tänkte äta en människa igen svarade den misstänkte kannibalmördaren, enligt New York Post, med en motfråga:

– Har du någon?

Åklagaren i fallet har fram till den 20 januari att väcka åtal mot Komarov.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kroatisk valsegrare stödjer Ukraina

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenković i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien. Det Ukrainavänliga partiet får dock inte egen majoritet och kan få svårt att bilda regering.