Lördag 29 Jan
Stockholm

Åklagaren om misstänkte Hässelby-pappan: "Erkänner inte"

Den misstänkte pappan i Hässelby erkänner inte brott.
Den misstänkte pappan i Hässelby erkänner inte brott. Foto: Christine Olsson/TT

Den mordmisstänkte pappan, som enligt uppgifter ska ha knivskurit sina två barn och kastat ner dem från ett flerfamiljshus i Hässelby, erkänner inte brott i formell mening, uppger åklagaren i fallet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i mitten av november som två barn under tio år hittades allvarligt skadade på marken utanför ett flerfamiljshus i Hässelby. Det ena barnet dog senare av sina skador, och det andra barnet vårdas fortsatt på sjukhus.

Barnens föräldrar misstänks för mord och mordförsök, men mamman har släppts på fri fot.

– Vi behöver kartlägga mer innan vi tar slutligt beslut kring den formella misstanken mot henne, säger Maria Franzén till Mitti, och uppger samtidigt att misstankarna mot mamman försvagats.

Åklagaren: Pappan i Hässelby har inte erkänt

Den misstänkte pappan, som enligt uppgifter i flera medier ska ha knivskurit barnen och sedan kastat dem från femte våningen, är häktad sedan en tid tillbaka. Han har dock inte erkänt brott i någon formell mening.

– Formellt har pappan inte erkänt. Han medgav ju häktningen och vissa omständigheter, men vi har inget formellt erkännande i dagsläget, säger Franzén till Mitti och fortsätter vidare:

– Utredningen fortlöper i full kraft. Vi genomför förhör och undersöker beslag från brottsplatsen, men mer detaljerad än så kan jag inte vara, säger Maria Franzén.

Mindre sinnesundersökning genomförs

I väntan på att åtal ska väckas, vilket beräknas ske den 15 december, genomförs en mindre sinnesundersökning av pappan. Detta för att fastställa huruvida han, vid tiden för de misstänkta brotten, lidit av en allvarlig psykisk störning.

Om undersökningen pekar på detta kommer ett nytt beslut tas om en mer omfattande rättspsykiatrisk undersökning att fattas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela