Söndag 23 Jan
Stockholm

Höörmördaren inte psykiskt sjuk

Mordet i Höör.
Den 27-årige man som slog ihjäl en ung kvinna i Höör anses inte vara allvarligt psykiskt sjuk. Därmed kan han inte dömas till vård. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 27-årige man som slog ihjäl och grävde ner en ung kvinna i sin trädgård i Höör anses inte vara allvarligt psykiskt sjuk. Därmed kan han inte dömas till vård, enligt den rättspsykiatriska undersökning som gjorts innan dom faller.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 18-åriga kvinnan dödades i slutet av mars 2021. Till en början uppgavs att kvinnan försvunnit spårlöst efter att ha tillbringat kvällen i den åtalade mannens husvagn.

Dagen därpå visade det sig att hennes kropp låg nergrävd i trädgården, under en kompost strax intill husvagnen.

27-åringen i Höör är inte psykiskt sjuk

Huvudet bar spår av dödligt våld, och mannen har också erkänt att han slagit henne med en hammare i huvudet flera gånger tills hon tystnade. 27-åringen har hävdat att det inte var meningen. Han har inte kunnat ge en förklaring till sitt handlande.

Lunds tingsrätt beslutade i samband med den uppmärksammade rättegången att 27-åringen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan straffet fastställs.

Enligt den begick den åtalade inte mordet under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han led inte heller av en psykisk störning i samband med undersökningen, enligt det rättspsykiatriska utlåtandet.

Mannen har suttit häktad sedan april och åklagaren yrkar på att han ska fällas för mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela