Söndag 23 Jan
Stockholm

Vapen från musikvideo användes för att döda 12-årig flicka

Bild från musikvideo och minnesplatsen i Botkyrka.
Bild från inspelningen av musikvideon. Foto: Polisen/TT och Stina Stjernkvist/TT

​Svea hovrätt dömer, precis som tingsrätten gjort tidigare, tre män för att ha hanterat flera vapen i en rapvideo – bland annat det som senare skulle användas vid dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka.​

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I stort sett fastställer hovrätten Attunda tingsrätts dom.

Männen dömdes i tingsrätten till fängelse för grovt vapenbrott. Enligt tingsrätten hade de "tillsammans och i samråd" hanterat tre funktionsdugliga och i alla fall under viss tid skarpladdade skjutvapen: en pistol, en kulsprutepistol och en AK 47.

Samma vapen har använts vid dödsskjutning

AK 47:an i videon har visat sig vara samma vapen som någon dag senare användes vid dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka, söder om Stockholm. Vapnet har även använts vid ett mordförsök i Norsborg som ägde rum före inspelningen, enligt undersökningar från Nationellt forensiskt centrum. I musikvideon förekommer även samma vita Audi som användes vid mordet på flickan den 2 augusti förra året.

De dömda överklagade tingsrättens dom, liksom åklagaren, som ville att männen skulle dömas för synnerligen grovt vapenbrott.

Utredningen om mordet och mordförsöket fortsätter alltjämt, och åtminstone två av de inblandade i rapvideo-ärendet är också misstänkta i den delen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela