Bild från musikvideo och minnesplatsen i Botkyrka.
Bild från inspelningen av musikvideon. - Foto: Polisen/TT och Stina Stjernkvist/TT

Vapen från musikvideo användes för att döda 12-årig flicka

​Svea hovrätt dömer, precis som tingsrätten gjort tidigare, tre män för att ha hanterat flera vapen i en rapvideo – bland annat det som senare skulle användas vid dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka.​


I stort sett fastställer hovrätten Attunda tingsrätts dom.

Männen dömdes i tingsrätten till fängelse för grovt vapenbrott. Enligt tingsrätten hade de "tillsammans och i samråd" hanterat tre funktionsdugliga och i alla fall under viss tid skarpladdade skjutvapen: en pistol, en kulsprutepistol och en AK 47.

Samma vapen har använts vid dödsskjutning

AK 47:an i videon har visat sig vara samma vapen som någon dag senare användes vid dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka, söder om Stockholm. Vapnet har även använts vid ett mordförsök i Norsborg som ägde rum före inspelningen, enligt undersökningar från Nationellt forensiskt centrum. I musikvideon förekommer även samma vita Audi som användes vid mordet på flickan den 2 augusti förra året.

De dömda överklagade tingsrättens dom, liksom åklagaren, som ville att männen skulle dömas för synnerligen grovt vapenbrott.

Utredningen om mordet och mordförsöket fortsätter alltjämt, och åtminstone två av de inblandade i rapvideo-ärendet är också misstänkta i den delen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.