Söndag 23 Jan
Stockholm

Man låtsades ha funktionsnedsättning för att få sin blöja bytt

Gärningsman och blöja
Man låtsades ha funktionsnedsättning för att få vårdare att byta hans blöja. Foto: Louisiana State Police och Pexels

En 31-årig man i Louisiana misstänks ha låtsats vara en tonåring med en funktionsnedsättning för att få vårdpersonal att byta hans blöja. Enligt polisen gjorde det honom sexuellt upphetsad. Nu åtalas han för försök till människohandel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2019 erkände en man i Louisiana, USA, att han hade lurat sjukvårdspersonal att byta hans vuxenblöja, genom att låtsas ha en funktionsnedsättning, enligt New York Post. 

Han åtalades då för tio fall av sexuella övergrepp och människohandel, efter att myndigheterna upptäckte att han lade upp annonser på internet för att lura till sig sjukvårdare. 

Blev sexuellt upphetsad 

Polisen upptäckte 2019 att Rutledge Deas IV, 31, annonserade på sociala medier och påstod sig söka hemsjukvård för sin 18-åriga bror “Cory”, som han beskrev som “mentalt och fysiskt handikappad.” Men bilderna som skulle föreställa "Cory" var egentligen Deas som låtsades ha en funktionsnedsättning.  

"Han lät vårdaren byta hans vuxenblöja och blev sexuellt upphetsad under täckmantel som handikappad.", skrev polisen i ett pressmeddelande angående situationen 2019. 

Foto: Louisiana State Police

Gripits ännu en gång – för samma sak

Nu misstänks Deas ha slagit till igen, med samma tillvägagångssätt. Förra veckan greps 31-åringen efter att polisen lyckats spåra ett skickat ett meddelande där han erbjöd en vårdare att byta hans blöja för pengar. 

Han misstänks återigen ha påstått sig vara en yngre man med en funktionsnedsättning, och försökte även få vårdaren att värva ännu fler som skulle ta hand om honom. 

Deas greps i sitt hem i torsdags, och står nu åtalad för försök till människohandel, rapporterar New York Post.

Kommentera
Kopiera länk
Dela