Kristianstad.
En elev, född 2005, uppges vara allvarligt skadad efter attacken på gymnasieskolan. - Foto: Johan Nilsson/TT

Knivdådet i Kristianstad: Misstänkte tonårspojken förhörs

Under måndagsförmiddagen skakades en gymnasieskola i Kristianstad av ett knivdåd, där en tonårspojke ska ha gått till attack mot en annan elev och en lärare. Under polisens pressträff meddelades det att misstänkte pojken sitter i förhör.


Det var klockan 09.14 på måndagen som polisen fick in ett larm till NTI-gymnasiet i centrala Kristianstad, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Man och pojke skadade i knivdådet i Kristianstad

Polisen uppgav på sin hemsida att man på skolan anträffat en lärare i 50-årsåldern och en 16-årig pojke med "skärskador som initialt bedöms som ej livshotande".

Vid 11.20-tiden meddelade polisen att pojkens skador bedöms som allvarliga, medan lärarens skador är lindriga. Pojken ska, enligt uppgifter till Kristianstadbladet, vara en elev på skolan.

Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen i Kristianstad: Pojken greps efter sju minuter

Med anledning av dådet höll Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef i Kristianstad, pressträff under eftermiddagen.

– Man ringer från NTI–gymnasiet och säger att man har ett pågående angrepp i skolans lokaler, inledde Olofsson pressträffen.

Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef i Kristianstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Sju minuter efter att larmet inkommit till polisen grips gärningsmannen under lugna former, enligt Olofsson.

– De skadade är en lärare som är född 69 och en elev som är född 05, säger han vidare och berättar att eleven vårdas för allvarliga skador, och att de arbetar hårt med förundersökningsarbetet.

Även den misstänkte gärningsmannen är född 05 och sitter i förhör, efter vilka åklagaren kommer att göra ett ställningstagande över ett anhållande.

I nuläget är det ingen annan som uppges ha skadats i attacken, och brottsrubriceringen är två fall av mordförsök.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.