Två män döms till fleråriga fängelsestraff för våldtäkt respektive grov våldtäkt.
Två män döms till fleråriga fängelsestraff för våldtäkt respektive grov våldtäkt. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Johan Nilsson/TT

Man våldtogs och blev kissad på av främlingar: "Förnedrande"

Under grovt förnedrande former våldtogs en man, hemmahörande i Helsingborg, vid upprepade tillfällen i sitt eget hem av två främmande män. Nu döms bägge två till fängelse.


Det var i augusti 2020 som målsäganden hade stämt träff med en annan man via Snapchat. Ett par timmar senare uppgav mannen att han, i enlighet med vad de avtalat, var utanför brottsoffrets bostad i Helsingborg. 

En nyckel till porten kastades ned från balkongen, men väl utanför dörren har mannen sällskap.

Trängde sig in och våldtog offret

Plötsligt stod tre män i brottsoffrets bostad: den man han stämt träff med och två för honom helt okända män. Inom kort blir situationen våldsam och han tvingas, av de två okända männen, in i sitt sovrum där de turas om att våldta honom.

Drygt två och en halv timme senare lämnade de lägenheten, men innan dess urinerade den ene på målsäganden och flera värdesaker i bostaden stjäls. 

Döms till fängelse och utvisning

En av männen, som våldtog brottsoffret vid upprepade tillfällen, döms till fängelse i två år och sex månader i Helsingsborgs tingsrätt. Han ska även utvisas från Sverige.

Den andre mannen, som utöver att han våldtog brottsoffret flera gånger också kissade på målsäganden, döms istället för grov våldtäkt. 

”Samtliga gärningar har, enligt tingsrättens förmenande, haft som syfte att grovt förnedra målsäganden”, skriver man i domen från Helsingsborgs tingsrätt.", står i domen som Nyheter24 tagit del av. 

Han döms även för bland annat grov stöld och rattfylleri. Därmed får han ett grövre straff: fem år och två månaders fängelse.

Den tredje mannen misstänks inte för brott

Åtal väcktes aldrig mot den man som målsäganden stämde träff med. 

– När våldtäkterna ägde rum hade den tredje mannen lämnat lägenheten, därför avskrev vi misstanke om brott, säger kammaråklagare Kristina Wedelsbäck till SVT Helsingborg

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.