Kvinnan åtalas för två fall av grov rattfylla.
Kvinnan åtalas för två fall av grov rattfylla. - Foto: Polisen

Kvinna körde med dödlig mängd alkohol i blodet: "Lite bakfull"

En 40-årig kvinna, hemmahörande i Västsverige, har åtalats för två fall av grovt rattfylleri. I det senaste fallet hade kvinnan över fyra promille alkohol i blodet – vilket är en potentiellt dödlig mängd.


Det var den 6 augusti förra året som polisen larmades till centrala Kungsbacka efter att en 40-årig kvinna kört på ett vårdlöst vis genom stan.

Enligt stämningsansökan, som Nyheter24 tagit del av, ska kvinnan ha "kört vingligt och delvis kört över på motsatt körbana, kolliderat med en annan personbil i en rondell, kört rakt igenom en rondell, kört in i trafikskyltar samt kolliderat med en lyktstolpe och en parkerad personbil".

Hade 4,23 promille alkohol i blodet

Väl på plats kunde polisen konstatera att kvinnan, som var märkbart påverkad, hade 4,23 promille alkohol i blodet, vilket är en potentiellt dödlig mängd för någon som har en normal alkoholkonsumtion.

– Jag är extremt glad att jag inte skadade någon person även om det är illa som det är, sade kvinnan då i förhör.

– Den här händelsen är inte jag och det känns inte bra att behöva sitta här. Det är något som inte ska hända igen.

Stoppades rattfull två månader senare

Men det dröjde bara drygt tre månader innan kvinnan stoppades igen – då i en rutinkontroll när hon var påväg hem från jobbet i slutet av oktober.

Hon hade då 1,04 promille alkohol i blodet och ska, enligt egen utsago, ha druckit en större mängd alkohol kvällen innan och ett glas vin under morgonen.

– För det första var jag lite bakfull i dag. Har inte ätit på hela dagen. När jag inte äter är det som att alkoholen inte förbränns, sade hon i polisförhöret.

Nu åtalas kvinnan, som erkänner brott, för två fall av grovt rattfylleri

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.