Bilden till höger är en genrebild.
Bilden till höger är en genrebild. - Foto: Polisen och Stina Stjernkvist/TT

Filmade när han våldtog sovande flickvännen – döms till fängelse

En 33-årig man våldtog sin flickvän när hon, efter att ha tagit sömntabletter, låg och sov. Inte förrän flera år senare uppdagades våldtäkten – då efter att kvinnan hittat filmer som visade hela händelseförloppet. Nu döms mannen till fängelse för bland annat våldtäkt och olaga hot.


Det var under sommaren 2018 som den nu 33-årige mannen, hemmahörande i Ulricehamn, våldtog sin dåvarande flickvän som då låg och sov efter att ha tagit sina sömntabletter för natten.

Nu döms mannen till fängelse i tre år för bland annat våldtäkt, sexuellt ofredande olaga hot och kränkande fotografering.

Mannen spelade in våldtäkten

Mannen filmade nämligen hela händelseförloppet, vilket senare skulle leda till att våldtäkten uppdagades.

"Inget tyder på att samtycke har varit vid handen och upptagningen skedde i hemlighetdå Sekretess 1 sov djupt på grund av intagen sömnmedicin", står i domen från Borås tingsrätt som Nyheter24 tagit del av och som fortsätter:

Foto: Thomas Johansson/TT

"Det senare en omständighetrisken för vilken NN måste ha varit medveten om".

Inte förrän förrän flera år senare upptäckte kvinnan själv filmerna, som använts som bevismaterial under rättegången, på mannens iPad.

Dömde mannen: "Du bör va rädd"

Utöver våldtäktsdomen och domen gällande kränkande fotografering döms 33-åringen även för olaga hot mot kvinnan vid tre tillfällen. 

I ett av fallen, när mannen kom märkbart påverkad till hennes bostad och hon sade att hon skulle ringa hans föräldrar, skickade han dödshot på sms – något en polispatrull som kallats till platsen kunde se i realtid.

"Du bör va rädd" och "äckliga luder", skrev mannen bland annat i sina sms. Sekunder senare skickade han en bild där han håller i en kökskniv.

Foto: Polisen

”Innehållet i meddelandena visar på tydliga hot om att bringa målsäganden om livet; hot som förstärktes genom den bild på en större kniv som NN skickade som en del av konversationen”, konstaterar tingsrätten.

Mannen, som erkänt flera av gärningarna, ska utöver sitt fängelsestraff betala 300 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!