Misstänkt 17-årig flicka knivhögg två flickor på fest
En fest i Hässleholm eskalerade när en flicka knivhögg en annan flicka. - Foto: Polisen

Misstänkt 17-årig flicka knivhögg två flickor på fest

Under en lokalfest i september 2021 ledde ett bråk till att en 17-årig flicka knivhögg en flicka i bröstkorgen, och en annan i fingret. Nu åtalas hon misstänkt för mordförsök.
– Sedan minns jag inte mer, säger misstänkte flickan i förhör.


Klockan var 23:42 en torsdagskväll den 9 juni september 2021 när polis larmades till en lokalfest i Hässleholms kommun. 

“Objektet är en stor lokal och det befinner sig mycket folk på plats, uppskattningsvis ett femtiotal. Det är någon form av fest och det är hög berusningsgrad på platsen. Samtliga är ungdomar.”, skriver polisen i ett PM om när de anlände till platsen, enligt förundersökningen som Nyheter 24 har tagit del av. 

En flicka knivhögg en annan flicka

Polis larmades då det hade varit en knivskärning på festen. En flicka hade huggits i bröstet och en annan flicka hade fått ett hugg i tummen. 

Foto: Polisen

Hittar en allvarligt skadad flicka inne på toaletten 

Utanför festlokalen träffade polisen på den misstänkta gärningspersonen som beskrivs som påtagligt berusad och chockad, samt har mycket blod på händerna. Flickan, som skakade i hela kroppen, sade direkt till polisen att hon har knivhuggit någon. Hon själv hade även en skada i handen. 

Inne i lokalen hittade polisen en av flickorna som knivhuggits liggandes inne på toaletten, och bredvid henne satt en kille och höll papper mot hennes bröstkorg. 

Flickans skada i bröstkorgen beskrivs som allvarlig då den nästan penetrerade lungan, och det finns risk för bestående men. 

Kniven låg på dansgolvet. Foto: Polisen

Började bråka om en kille

För polisen på plats berättade den misstänkta flickan att hon och den allvarligt skadade flickan började bråka om en kille som de båda hade en relation till. Flickan förklarade även att tanken aldrig var att skada den andra flickan, utan att hon bara ville skrämma henne. Och i samband med kaoset som utbröt fick ytterligare annan flicka en skada i tummen. 

Hon sade även att hon, efter händelsen, fick rejält med stryk av de andra ungdomarna på festen. 

I förhör beskrivs det som att de två flickorna stod på grusplanen utanför lokalen och skrek på varandra. Från ingenstans ska den misstänkte tagit upp något ur sin ficka, men ingen gjorde kopplingen att det kunde vara en kniv.  

– Jag tog upp den snabbt och visade att jag hade den typ, säger den misstänkte flickan i polisförhör, enligt dokument som Nyheter24 har tagit del av. 

"Gick i slowmotion som i en film"

– Det gick i slowmotion som i en film. Sen gjorde det pissont, berättar den skadade flickan i polisförhör och fortsätter: 

– Hon bara stod och flinade. Hon högg, drog ut kniven och stod och flinade mot mig, beskriver den allvarligt skadade flickan i förhör.

Nedan är en konversation mellan den skadade flickan och en vän, där de diskuterar den misstänkte flickans agerande. 

Foto: Polisen

Flickan åtalas misstänkt för mordförsök

Den misstänkte flickan ombeds i förhör beskriva vad hon minns från händelsen. 

– Jag kommer ihåg att jag och (den andra flickan) har en diskussion, jag tar upp kniv och som jag berättat tidigare. Sedan minns jag inte mer, jag hugger en gång. Det är inte med kraft.

Den 17-åriga flickan åtalas nu misstänkt för mordförsök och grov misshandel. Hon erkänner omständigheterna kring händelsen, men nekar till brott.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

1 timme sedan
Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.