nytorgsmannen
Hovrätten fastställer nu tingsrättens dom. - Foto: Polisen

Nu fastställs domen – Nytorgsmannen döms till fem års fängelse

Förra året dömdes den så kallade Nytorgsmannen för ett flertal våldtäkter. Svea hovrätt fastställer nu tingsrättens dom på fem års fängelse.


I början på november 2021 dömdes den så kallade Nytorgsmannen till fem års fängelse för sju våldtäkter som begicks i 34-åringens hem. Mannen stod åtalad för våldtäkt mot 24 kvinnor

Den 34-årige mannen raggade upp kvinnor på Södermalm i Stockholm. I sin lägenhet på Nytorget våldtog han sedan sina offer när de sov eller var medvetslösa – och filmade även övergreppen som skedde mellan 2019 och 2020. Läs mer om fallet med Nytorgsmannen här.

Nytorgsmannen dömdes i tingsrätten till fem års fängelse

Mannen åtalades för 26 olika brott – varav 24 våldtäkter. Åklagaren hade yrkat på tolv års fängelse, men när Södertörns tingsrätt meddelade domen var straffet betydligt lägre. 

34-åringen dömdes för att ha begått brott mot 19 olika målsäganden till fem års fängelse, och att betala skadestånd på 1,1 miljoner kronor till offren. Läs mer om tingsrättens dom här.

Han dömdes för sju våldtäkter, varav tre fall av det som kallas våldtäkt av normalgraden, två mindre grova våldtäkter och två oaktsamma våldtäkter. även för åtta sexuella övergrepp, sex sexuella ofredanden, en grov fridskränkning och viss annan brottslighet.

– Flera av de brott som åklagaren bedömt som våldtäkter har tingsrätten bedömt som sexuella övergrepp. Vissa av dem har bedömts som sexuella ofredanden. Att mannen filmat en del av brotten har inte påverkat rubriceringen, men däremot straffvärdet, sade Kajsa Hällje, en av juristdomarna och ordförande i målet, då.

Åklagaren överklagade domen och beskedet från Svea hovrätt förväntades meddelas under tisdagen. Läs mer om det här.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom

På tisdagen meddelade Svea hovrätt att de fastställer tingsrättens dom. Den 34-årige mannen har delvis nekat till brott. Ett stort antal erkänner han, medan han ifrågasatt rubriceringen på vissa brott och nekat till andra av anklagelserna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!