Den huvudmisstänkte mannen frias för skjutningen i Flemingsberg.
Den huvudmisstänkte mannen frias för skjutningen i Flemingsberg. - Foto: Johan Jeppsson/TT

Två barn sköts i Flemingsberg – 25-årig man frias

Barnen skottskadades i benen när de var ute och lekte i Flemingsberg. Nu frias mannen, en 25-åring, som anklagades för att ha hållit i vapnet.


Skottlossningen ägde rum i bostadsområdet Visättra i Flemingsberg i juli förra året och nu kommer domen mot den huvudmisstänkte mannen.

Två barn skottskadades i Flemingsberg

Det var på en gångbro i Flemingsberg som en misstänkt gänguppgörelse pågick mellan fyra män i 25–30-årsåldern och ett skott gick av när en pistol användes som tillhygge. 

Två barn, sex och sju år gamla, träffades i benen, men skadorna var inte livshotande. Den dåvarande statsministern Stefan Löfven fördömde direkt skjutningen, som gav upphov till stor oro i Flemingsberg. Läs mer om det här.

Fyra åtalade i samband med skottlossningen

Den man som anklagats för att ha avlossat skottet har stått åtalad för grovt vapenbrott, grovt vållande till kroppsskada och grov misshandel. Tre andra män i 25-30-årsåldern åtalades för brott som skedde i samband med skottlossningen, två för grov misshandel av den tredje mannen, som i sin tur åtalades för grovt vapenbrott.

När förhandlingen avslutades i slutet av januari beslutade Södertörns tingsrätt att släppa de två män som suttit häktade fram tills dess.

25-åring frias för skjutningen i Flemingsberg

Södertörns tingsrätt ogillar nu åtalet mot en 25-årig man som åtalats för att ha hållit i det vapen som skottskadade de två barnen i Flemingsberg.

Enligt domstolen räcker inte bevisen – och det går inte heller att utesluta en alternativ gärningsman.

Signalementsuppgifter "en central svaghet"

Den huvudsakliga bevisningen mot 25-åringen har varit det som vittnen sett och uppgifter om signalement som lämnats.

"En central svaghet i utredningen har varit att i huvudsak samtliga relevanta signalementsuppgifter som lämnats åberopade mot 25-åringen även stämt in på en fjärde person som inte varit åtalad i målet", säger rättens ordförande rådmannen Kian Amraée i ett pressmeddelande.

I målet döms dock två andra män för grov misshandel till fängelse i ett och ett halvt år, och en fjärde, som var den som blev misshandlad, för grovt vapenbrott till fängelse i ett år.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!