Google maps, Stockholm
Google maps, Stockholm

Polisen i Stockholm rapporterar om åldringsbrott

"Polisen besökte det brottsoffer som igår var utsatt för brott i sitt hem på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Stockholms län rapporterar detta:

Brottsoffret som är i 80 års åldern blev uppringd under gårdagen av personer som talade om att de ringde från ett elektronikföretag. De berättade att någon hade försökt köpa en telefon med hjälp av pengar från hennes konto.

Under samtalet blev hon kopplad till en banks säkerhetsavdelning för att få mer information om hur hon undviker att tjuvarna kommer åt hennes pengar. Vid det samtalet blev hon informerad om att det var bättre att köpa guld för pengarna hon hade på kontot. Hon följde rådet och åkte till en butik och köpte guld för drygt 50 000. 

När hon kommit hem med guldet kom en person och erbjöd sig att ta hand om guldet då det skulle hanteras med en högre säkerhet utanför hennes bostad. Hon lämnade ifrån sig guldet och fick veta att en polis skulle komma hem till henne under kvällen.

När polisen inte kom hem till henne förstod hon att hon varit utsatt för ett bedrägeri.

Läs mer här.

Info om Åldringsbrott brott

Stockholm ligger topp 12 i Sverige i år vad gäller åldringsbrott.

Staden med mest antal åldringsbrott brott hittills i år är Malmö, följt av Västernorrland och Skåne.

Kort fakta om Stockholm

Stockholm ligger i Stockholms län och har 981504 invånare. "Stockholms senaste officiella slogan ""Stockholm, the Capital of Scandinavia"" instiftades 2005".

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!