Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: chalabala.cz

Polisen i Uppsala rapporterar om rån väpnat

"Polisen larmas om ett väpnat rån på Herrhagsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Uppsala län rapporterar detta:

Flera maskerade personer, en av dem på elsparkcykel, ska hotat en man i 30-årsåldern och avtvingat honom en mobiltelefon. Rånarna uppgav att de var beväpnade med pistol, och när mannen sedan flydde från platsen blev han ytligt skuren i handen med ett vasst föremål. Polisen har under kvällen sökt med flera patruller och hund i området. Någon misstänkt har dock inte påträffats. En anmälan gällande rån har upprättats. 

Omkring klockan 15.30 utsattes en pojke i 15-årsåldern för en liknande händelse på Citrinvägen i Stenhagen. En yngre gärningsman, delvis maskerad, påstod sig vara beväpnad och försökte tilltvinga sig pengar och mobiltelefon. När pojken ropade på hjälp avvek rånaren från platsen på elsparkcykel. Polisen har hört målsägande och vittnen. En anmälan om försök till rån har upprättats.

Polisen är intresserad av iakttagelser kring händelsen/händelserna. Den som har information att lämna kan göra det via telefonnummer 114 14 eller på polisen.se

Läs mer här.

Info om Rån väpnat brott

Antalet anmälningar av Rån väpnat har minskat i Sverige med 13% mellan 2013-2021 *. Uppsala ligger topp 3 i Sverige i år vad gäller rån väpnat.

Staden med mest antal väpnade rån hittills i år är Stockholm, följt av Göteborg och Uppsala.

Kort fakta om Uppsala

Uppsala har 166698 invånare och ligger i Uppsala län. Sedan 1164 är Uppsala kyrkligt centrum i Sverige i och med dess ärkebiskopssäte inom Svenska kyrkan.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!