Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: All Rights Reserved.

Polisen rapporterar om mord / dråp, Göteborg

"Bilist försökte köra på poliser i Marieholmstunneln.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Flera poliser var på platsen för att kontrollera en stillastående bil där föraren, en man, satt kvar och två personer hade lämnat gående från platsen. Plötsligt kommer ytterligare en bil till platsen och föraren av den stillastående bilen sliter sig och hoppar in i den bilen. En polisman försöker hindra honom men blir klämd i bildörren innan bilen försvinner från platsen. Polisen får smärtor i ena axeln men skadorna bedöms initialt som lindriga. Två andra poliser får hoppa undan för att inte bli påkörda av den flyende bilen men ska inte ha fått några fysiska skador. Polisen har sökt efter bilen med bland annat helikopter men ännu har den inte anträffats. En förundersökning om försök till mord, grov misshandel samt främjande av flykt har inletts.

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 39% mellan 2013-2021 *. Göteborg ligger topp 1 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Göteborg, följt av Linköping och Malmö.

Kort fakta om Göteborg

Göteborg är en ort i Västra Götaland, med 607882 invånare. "På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade britter och under denna tid fick Göteborg smeknamnet ""Lilla London"", vilket staden kallas än idag".

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!