Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Polisen rapporterar om knivlagen, Göteborg

"Polisen får larm om att en knibeväpnad man följer efter tre personer i Brämaregården.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Mannen ska även ha gjort ett utfall med kniven, dock utan att någon person kommit till fysisk skada. Flera patruller åker till platsen och strax efter klockan 19 påträffas en man i 25-årsåldern som stämmer in på det signalement som lämnats. Mannen grips, misstänkt för försök till grov misshandel samt grovt brott mot knivlagen. Den kniv som mannen bar på har tagits i beslag.

Läs mer här.

Info om Knivlagen brott

Göteborg ligger topp 2 i Sverige i år vad gäller knivlagen.

Staden med mest antal brott mor knivlagen hittills i år är Västerås, följt av Göteborg och Karlstad.

Kort fakta om Göteborg

Göteborg ligger i Västra Götaland och har 607882 invånare. "På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade britter och under denna tid fick Göteborg smeknamnet ""Lilla London"", vilket staden kallas än idag".

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

Åtalas för att ha uppmanat till självmord

Sedan en man blivit uthängd på en nätsajt som pedofil uppmanades han att ta livet av sig. Nu åtalas en kvinna i Kalmar för uppmaning till självmord, rapporterar P4 Kalmar.

Kunderna rasar på Arlas mjölkförpackningar: ”Bojkott”

Det fullständigt kokar i ett kommentarsfält på Arlas hemsida. Vad är det kunderna rasar på? Mjölkförpackningarna.

902 bolag utomlands får ut miljoner i svenska rut- och rotavdrag

De svenska skatteavdragen skulle skapa svenska jobb för städare och byggare. Men 67 miljoner kronor av de svenska skatteavdragen för hushållsnära tjänster går till renoveringar och hemstädning i Spanien, Frankrike och många andra länder istället.

Åtalet: Trump ville tysta ner och påverka valet

Fanns det en plan att "tysta" negativ rapportering om bland annat Donald Trumps otrohetsaffärer inför presidentvalet 2016? Åklagarsidan väntas hävda det när öppningsanföranden nu hålls i den historiska brottmålsrättegången mot expresidenten i New York.

Amerikansk telejätte klår förväntningar

USA:s största mobiloperatör Verizon gjorde en högre justerad vinst än väntat för första kvartalet. Vinsten per aktie landade på 1,15 dollar, mot aktieanalytikernas snittprognos på 1,12 dollar.