Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt mördare har överlämnat sig själv till polisen

- 18/08/2012, 13:44 -
undefined

undefined

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

I går kväll blev en man skottskadad i Södertälje och dog av sina skador under lördagsförmiddagen. Polisen grep den misstänkte mördaren vid 14-tiden på lördagen.

SÖDERTÄLJE. 

Polisen i Södertälje har nu gripit en misstänkt mördare i Södertälje, efter att den man som skottskadades under fredagskvällen avled under lördagen.

– Vi har gripit en man i en annan stad utanför Södertälje, han har anmält sig själv till polisen, och han är nu misstänkt för mordet säger spaningschef vid Södertälje-polisen, Anders Göranzon, till Nyheter24.

Polisen rubricerar skjutningen som mord, men enligt Göranzon har den ingenting att göra med det så kallade "gangsterkriget" som tidigare skakat staden.

– Nej detta är en helt separat händelse, det hade lika väl kunnat hända i Övertorneå.

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som vittnen hörde flera skott avlossas i centrala Södertälje, och en man hittades liggandes på uteplatsen vid Kringlanhusets tak. Att mannen avled av sina skador under lördagsmorgonen bekräftar nu alltså Anders Göranzon till Nyheter24.

Är den skjutne mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Jag har inte sett honom i registret och han är inte känd för mig.

Enligt Göranzon handlar fallet inte om narkotika utan det rör sig snarare om en familjetvist.

– Det kan vara en familjetvist, ja.

Vad säger du om Södertälje som brottsplats, har antalet brott gått upp eller ner på sistone?

– Vardagsbrotten har gått ner, och vi har jobbat mycket mot grövre brott. Det har blivit lugnare för vanliga människor – vi är på god väg att göra det säkrare här! Man måste ha uthållighet på längre sikt.