1 av 7
- Foto: Foto: Efterlyst
2 av 7
- Foto: Efterlyst/TV3
3 av 7
- Foto: Efterlyst/TV3
4 av 7
- Foto: Efterlyst/TV3
5 av 7
- Foto: Efterlyst/TV3
6 av 7
- Foto: Efterlyst/TV3
7 av 7
- Foto: Efterlyst/TV3

"Det känns som att vi kommer att lösa det här"

Rånaren lämnade Johnny att dö - och rörde upp en hel befolkning. Nu hoppas polisen kunna gripa honom efter den unika uppmärksamheten.


Tvingats amputera

38-årige Johnny kommer aldrig bli sig lik. Han vårdas på sjukhus fortfarande. Halva vänsterfoten har amputerats och högerknäet kommer att behöva ersättas med en protes.

– Vi vet inte hur bra han kommer att bli, men han kommer inte att kunna gå tillbaka till sitt vanliga aktiva liv. Han är väldigt sportig och idrottar mycket, sa sambon Louise i Efterlyst-inslaget på onsdagen.

STOCKHOLM. Småbarnspappan Johnny, 38, föll ned på spåret, rånades och lämnades att dö. När fallet togs upp i Efterlyst fullkomligen exploderade reaktionerna. Polisen har aldrig varit med om något liknande.

– Så här stort engagemang vet jag inte om det varit någon gång. Det är klart att alla känner empati med Johnny, säger Dan Östman på Söderortspolisen till Nyheter24.

"Flera värdefulla tips som vi följer upp"

Mirakulöst nog klarade småbarnspappan sig från att bli påkörd av tåget, vars förare hann dra i nödbromsen precis när tåget rullade in på Sandsborgs station. Efter inslaget med övervakningsbilderna har delningar på Facebook, kommentarer och tips slagit alla rekord. Något som ser ut att kunna hjälpa polisen rejält på traven.

– Vi har inte fått in något tips av typen "det där är min granne" men vi har flera värdefulla tips som vi håller på och följer upp nu, säger Östman och fortsätter:

– Det känns som att vi kommer att lösa det här.

Aro: "Mördare har mer heder"

Efterlysts programledare Hasse Aro hade svårt att förstå det han såg när han först fick se övervakningsbilderna.

– Det är fullständigt bortom all heder och sans. Jag tror till och med en mördare har mer heder. Det finns liksom inget som gör den här handlingen förståelig på något sätt, säger han till Nyheter24.

När det gäller uppmärksamheten kring fallet jämför Aro främst med fallet Engla, där brottet dock var av en helt annan karaktär.

Mannen som rånade Johnny medan han låg medvetslös på spåret och sedan lämnade honom där utan att göra något kan dock bara åtalas för själva rånet. Det är inte olagligt att som han gjorde inte ingripa och hjälpa den medvetslöse personen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Vem är rånaren?
Senaste nytt

Här vägrar Postnord dela ut brev

Mjölkjätte hackad – stopp i produktionen

Norrmejeriers verksamhet i Umeå har stoppats helt efter en hackerattack, rapporterar NSD.

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Folklistan vill se ett EU-direktiv som gör det lättare att skicka dömda för att avtjäna straff i fängelser i andra EU-länder.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"Olycka på E18 mellan Karlskoga och Kristinehamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.