Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man sköts ned med flera skott i bostadsidyll

- 11/12/2012, 08:01 -
En man sköts ned i Örebro natten till tisdagen. Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 2

En man sköts ned i Örebro natten till tisdagen. Bilden är från ett annat tillfälle.

Conny Sillén / SCANPIX

Polisen hade tidigare under dagen kallats till lokalen där mannen hittades skjuten.
2 av 2

Polisen hade tidigare under dagen kallats till lokalen där mannen hittades skjuten.

Johan Nilsson / SCANPIX

En man sköts ned i ett bostadsområde i Örebro natten till tisdagen. Han har opererats och hålls nu nedsövd.

ÖREBRO. Området Vivalla i Örebro skakades natten till tisdagen av skottlossning. En man i 25-årsåldern ringde polisen och uppgav att han blivit beskjuten. Han hittades vid 01.30-tiden i en lokal strax intill bostadsområdet.

– Han har träffats av flera skott, minst två, säger vakthavande befäl Kenneth Johannesson vid Örebropolisen, till Nerikes Allehanda.

Enligt Nerikes Allehanda var han ensam när räddningspersonal kom till platsen. Mannen togs till sjukhus och har sedan opererats och ligger nu nedsövd.

Kopplas till kriminella gäng

Händelsen kan ha varit gängrelaterad, uppger Aftonbladet. Polisen vet ännu inget om den skjutnes bakgrund och kan heller inte säga vilken typ av verksamhet som bedrivs i lokalen där han hittades. Kenneth Johannesson, vakthavande befäl, känner till ett kriminellt gäng i området sedan tidigare.

– Black Cobra har vi haft att göra med i flera år, men skjutningar är inte så vanligt. Det har hänt någon gång, säger han till Aftonbladet.

Det finns ännu ingen misstänkt för skjutningen och inget vapen har påträffats.