Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så pressade fotbollsstjärnan 14-åringen

- 09/01/2013, 09:11 -
Miiko Albornoz var drivande i kontakten med den 14-åriga flickan.
1 av 2

Miiko Albornoz var drivande i kontakten med den 14-åriga flickan.

SCANPIX / Bildbyrån

MFF-stjärnan tar timeout från fotbollen.
2 av 2

MFF-stjärnan tar timeout från fotbollen.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Malmö FF-stjärnan Miiko Albornoz, 22, var drivande i kontakten med 14-åriga flickan som han senare hade sex med.

MALMÖ. Miiko Albornoz riskerar två års fängelse för sexuellt utnyttjande av minderårig. I åtalet framkommer nu hur händelseförloppet har gått till. Den 14-åriga flickan tog kontakt med MFF-spelaren på Facebook men ganska snart började de båda höras på sms och telefon.

– Efter en kort tid började han prata om sex, trots att jag berättat att jag bara var 14 år och oskuld, säger flickan i polisförhören.

Efter att ha frågat henne om hon ville komma hem till honom ett flertal gånger började Albornoz att sätta press på sms till flickan.

"Hör av dig när du känner dig redo"

"Vi skiter i det, du är kanske för ung", skrev han i ett sms.

"Jag pallar inte att jaga dig längre. Hör av dig när du känner dig redo", skrev han i ett annat.

Den åttonde november träffades de båda och hade sex i MFF-spelarens lägenhet och bara några dagar senare polisanmäldes händelsen efter att det framkommit i skolan.

"Han mår dåligt av det som har hänt"

Båda var överens om samlaget men eftersom flickan är minderårig och att det skiljer åtta år mellan de båda valde åklagare Ulrika Rogland att åtala Albornoz.

MFF-spelaren greps men släpptes bara två dagar senare efter att ha erkänt att han hade sex med flickan. 

– Jag tänkte aldrig på att hon var 14 år, det enda jag tänkte på var att hon var mogen för sin ålder, jag visste att hon var 14 år och ett halvt, men det enda jag tänkte på var att vi gillade varandra och att hon var en mogen tjej.

Albornoz tycker dock inte att han har gjort något brottsligt.

– Han mår väldigt dåligt av det som hänt. Han vill förstås ha det ogjort och han ångrar sig djupt, säger hans advokat Jan-Anders Hybelius till Aftonbladet

Bad flickan att inte anmäla

Dagen innan Albornoz greps tog en lagkamrat kontakt med flickan och bad henne två gånger att inte polisanmäla händelsen. Även MFF-spelarens agent ringde hem till flickan och pratade med hennes pappa. Han vädjade då för Albornoz framtida fotbollskarriärs skull. 

Händelserna skulle kunna vara brottsliga med rubriceringen övergrepp i rättssak men åklagaren anser inte att de har gjort något olagligt.

– Det finns inget våld eller hot om våld och därför heller inte någon misstanke om brott, säger hon till Expressen

Rättegången mot spelaren inleds den tolfte februari.