Parets barn fann djursexbilder i föräldrarnas dator.
1 av 2
Parets barn fann djursexbilder i föräldrarnas dator. - Foto: Scanpix
Paret riskerar att dömas till fängelse.
2 av 2
Paret riskerar att dömas till fängelse. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Dotter avslöjade föräldrarnas djursex

Ett par i dalarna åtalas misstänkta för djurplågeri efter att ha haft sexuellt umgänge med en hund.


Djurplågeri

Djurplågeri är ett brott som innebär att någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet otillbörligen utsätter djur för lidande. Det vanligaste är att djuren misshandlas, överansträngs eller vanvårdas.

Påföljden är böter eller fängelse i högst två år.

Tidelag är inte olagligt i Sverige, men om djuret lidit kan det räknas som djurplågeri. En ny lag som förbjudet tidelag är på gång men kan dröja till 2014.

LUDVIKA. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern riskerar fängelsestraff för att ha haft sex med en hund och filmat det.

Bilder och filmer på sexakten hittades av parets barn när de satt vid familjens dator. Och när ett av barnen anmälde till socialtjänsten att hon blivit slagen av kvinnan avslöjades även djursexet.

– Det rör sig om ett par som har använt sin hund i sina sexuella lekar, säger åklagaren Niclas Eltenius till Expressen.

"Hunden led av sexet"

Tidelag är inte olagligt i Sverige men sex med djur kan räknas som djurplågeri om djuret lidit av akten. Vilket åklagaren menar har skett.

– Det finns ett utlåtande från en veterinär i förundersökningen som säger att hunden har påverkats psykiskt av det, säger Eltenius.

Paret nekar till anklagelserna och menar att allt bygger på ett missförstånd.

– Det har inte varit något djursex, hunden har hoppat upp i sängen när de har haft sex helt enkelt, då har han tyckt att det var kul och tagit några bilder som han djupt ångrar, säger mannens advokat till Expressen.

Utöver misstankarna om djurplågeri är kvinnan misstänkt för misshandel av sin dotter. Mannen är åtalad för barnpornografibrott då polisen hittat flera bilder i hans mobiltelefon.

par
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

1 timme sedan
Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.