Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Duschrunkare gjorde inget brottsligt - kvinnor nekas skadestånd

- 08/03/2013, 15:58
Vid sju tillfällen onanerade mannen i duschen med fönstret öppet.

Vid sju tillfällen onanerade mannen i duschen med fönstret öppet.

Scanpix

En 29-årig man från Skellefteå som flera gånger onanerat i duschen med öppet fönster gjorde inget brottsligt. Skellefteå tingsrätt väljer att ogilla åtalet som bygger på en anmälan från flera kvinnor.

SKELLEFTEÅ. Flera kvinnor som arbetar inom hemtjänsten tvingades vid sju tillfällen se på när den 29-åriga mannen onanerade i duschen i sin lägenhet.

De första gångerna trodde kvinnorna – som var tvungna att gå förbi 29-åringens öppna fönster på väg hem till en äldre man – att 29-åringen inte onanerade framför dem medvetet. Men när det hade skett upprepade gånger anmälde de mannen för sexuellt ofredande.

Slipper betala skadestånd

Under rättegången berättade 29-åringen att han brukar onanera i duschen och att han tvingats att ha öppet fönster på grund av ventilationsproblem. Han förklarade vidare att han inte alls menat att väcka obehag hos kvinnorna.

Skellefteå tingsrätt valde att gå på 29-åringens linje och ogillade åtalet. Därmed slipper mannen betala 35 000 kronor i skadestånd för kränkning till kvinnorna, det skriver Folkbladet.