15-åring knivhotade tonårspar till sexuella handlingar

- 03/07/2013, 21:36 -
15-åringen ska betala 25 000 kronor i skadestånd.
1 av 2

15-åringen ska betala 25 000 kronor i skadestånd.

Scanpix

Efter polisanmälan hotades flickan.
2 av 2

Efter polisanmälan hotades flickan.

JESSICA GOW/SCANPIX

Först lurade den 15-årige pojken ett yngre tonårspar till en lägenhet. Sedan tvingade han dem att utföra sexuella handlingar med varandra under knivhot.

SKELLEFTEÅ. En 15-årig pojke från Skellefteå har dömts till ungdomsvård för sexuellt ofredande, olaga hot och försök till sexuellt tvång, det skriver Västerbottens-Kuriren.

Det var i februari som 15-åringen träffade två yngre bekanta som nyligen blivit ett par. 15-åringen föreslog att de skulle åka till en lägenhet för att hälsa på en annan person – men allt var en fälla.

Väl i lägenheten gav han paret tre villkor för att de skulle få lämna bostaden. De skulle först kyssa varandra, vilket de gjorde. Men sedan blev utmaningarna allt mer sexuellt kränkande.

Rätten tog hänsyn till mannens ålder

Han höll bland annat en kniv mot flickans strupe och tvingade pojkvännen att ta på hennes bröst och underliv. När pojkvännen vägrade höll 15-åringen även kniven mot hans hals.

Först när lägenhetsinnehavaren kom till lägenheten lyckades paret fly. När händelsen polisanmäldes hotade 15-åringen flickan via hennes vänner.

Nu har tingsrätten alltså dömt 15-åringen till ungdomsvård. Med tanke på hans låga ålder anser Socialtjänsten att familjehem är ett lämpligare alternativ än behandlingshem, det skriver Västerbottens-Kuriren.