Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtog kvinna i soprum – får två års fängelse

- 16/08/2013, 10:58
Kvinnan hade festat på Medborgarplatsen när hon fick kontakt med svarttaxichauffören.
1 av 2

Kvinnan hade festat på Medborgarplatsen när hon fick kontakt med svarttaxichauffören.

Polisen

Mannen körde till ett soprum nära Karlaplan där han våldtog kvinnan.
2 av 2

Mannen körde till ett soprum nära Karlaplan där han våldtog kvinnan.

LEIF R JANSSON/SCANPIX

En 41-årig svarttaxichaufför har dömts till två års fängelse för att ha våldtagit en kvinna i ett soprum i Stockholm.

STOCKHOLM. Kvinnan hade varit på en krog vid Medborgarplatsen den 30 januari i år. När hon lämnade stället på morgonkvisten blev hon erbjuden att bli hemkörd av en svarttaxichaufför.

Men resan gick inte hem till kvinnan. I stället körde mannen till ett soprum vid Karlaplan där han våldtog henne. Enligt domen drog han ut kvinnan ur bilen och tvingade henne till sex. 

Nu har han dömts till två års fängelse för våldtäkt.

– Mannens dna fanns på kvinnans hals. Det finns också telefonbevisning och hans berättelser hängde inte ihop, säger åklagaren Silvia Ingolfsdotter till Mitt i.

Åklagaren vill se hårdare straff

Mannen gick dock fri i fyra månader efter våldtäkten. Det var först när hans dna påträffades i ett annat fall som polisen kunde gripa honom. Åklagaren är dock inte nöjd med tiden på fängelsestraffet.

– Jag hade gärna sett att det blev ett par månader till eftersom jag anser att det kan jämföras med en överfallsvåldtäkt. Kvinnan var ensam i taxin och därför i ett extremt utsatt läge, säger Silvia Ingolfsdottir till Mitt i.