Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man våldtog 13-årig flicka tiotals gånger – får sänkt straff

- 17/09/2013, 19:45
Hovrätten bedömer inte att mannen visat "särskild hänsynslöshet".
1 av 2

Hovrätten bedömer inte att mannen visat "särskild hänsynslöshet".

Scanpix

Svea hovrätt halverar mannens straff.
2 av 2

Svea hovrätt halverar mannens straff.

Scanpix

Han dömdes till sju års fängelse för flera fall av grov våldtäkt mot barn. Nu halveras den 40-årige mannens straff eftersom hovrätten inte anser att våldtäkterna var grova.

STOCKHOLM. Den 40-årige mannen inledde en relation med en 13-årig flicka som han var kontaktperson för sommaren 2011. Under fem månaders tid våldtogs flickan ett tiotal gånger och tingsrätten dömde senare mannen till sju års fängelse för grov våldtäkt.

Rätten ansåg att våldtäkterna varit grova eftersom han utnyttjat 13-åringens skyddslösa ställning då han varit kontaktperson åt flickan samt att hon bodde hos honom. 

"Inte visat särskild hänsynslöshet"

Men när fallet togs upp i Svea hovrätt gjordes en annan bedömning. Hovrätten dömer 40-åringen till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt. Rätten menar att våldtäkterna inte varit grova trots åldersskillnaden, mannens position som kontaktperson och de upprepade samlagen. 

Bevisningen mot mannen består bland annat av Facebookkonversationer där han skrivit att han fallit "pladask för henne". Han har även frågat om "hon är kåt" samt att hans "kuk vill in i en köttgrotta".

Mannen har nekat till anklagelserna.