Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tafsdömd lärare frias – trots att flickans historia bedöms som trovärdig

- 14/11/2013, 10:17 -
1 av 4

I tingsrätten dömdes mannen för sexuellt ofredande.
2 av 4

I tingsrätten dömdes mannen för sexuellt ofredande.

JESSICA GOW / SCANPIX

Han anklagades för att vid två tillfällen ha tafsat på en elev.
3 av 4

Han anklagades för att vid två tillfällen ha tafsat på en elev.

COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Nu frias han av hovrätten.
4 av 4

Nu frias han av hovrätten.

TT NYHETSBYRÅN

I tingsrätten fälldes läraren för att ha tafsat på sin elev. Nu frias han – trots att flickans historia bedöms som trovärdig.

LANDSKRONA. Det var i mars i år som en 65-årig gymnasielärare dömdes för sexuellt ofredande i tingsrätten eftersom att han vid flera tillfällen ska ha tafsat på en kvinnlig elev.

Nu väljer dock hovrätten att fria mannen – trots att flickans berättelse bedöms vara trovärdig, skriver Helsingborgs Dagblad.

Gillade att prata sex med eleverna

I tingsrättens dom slås det fast att mannen vid två tillfällen hade tagit tag i elevens rumpa. I tingsrättens dom står också att läraren gillade att prata med sina elever om annat än undervisningen – bland annat om sex. Till exempel ska han ha frågat klassens flickor om vad de gjorde med sina pojkvänner och berättat om sina egna sexuella erfarenheter.

Mannen ska även ha frågat flickan om hon och hennes vänner använde ord som "knulla" och "kåt", samt berättat att han som 18-åring haft en 14-årig flickvän. Något som läraren själv och säger stämmer.

Vittnen avfärdas

Flickan berättade om lärarens påstådda tafsande för skolans kurator och läraren fick i ett första skede en varning och lönestopp från skolans rektor, som dock inte bedömde att det hela var allvarligt nog för en polisanmälan.

Domen i tingsrätten baseras inte enbart på flickans egna berättelse, utan även på uppgifter från två olika vittnen. Det är deras historier som hovrätten inte bedömer som tillräckliga för att domen ska stå fast och läraren frias därför, skriver Helsingborgs Dagblad.