1 av 4
I tingsrätten dömdes mannen för sexuellt ofredande.
2 av 4
I tingsrätten dömdes mannen för sexuellt ofredande. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Han anklagades för att vid två tillfällen ha tafsat på en elev.
3 av 4
Han anklagades för att vid två tillfällen ha tafsat på en elev. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT
Nu frias han av hovrätten.
4 av 4
Nu frias han av hovrätten. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tafsdömd lärare frias – trots att flickans historia bedöms som trovärdig

I tingsrätten fälldes läraren för att ha tafsat på sin elev. Nu frias han – trots att flickans historia bedöms som trovärdig.


Dömdes till dagsböter

I tingsrätten slogs det fast att läraren skulle betala dagsböter på 9 000 kronor.

Dessutom skulle han betala ett skadestånd på 6 000 kronor till flickan.

Något som han nu alltså slipper.

LANDSKRONA. Det var i mars i år som en 65-årig gymnasielärare dömdes för sexuellt ofredande i tingsrätten eftersom att han vid flera tillfällen ska ha tafsat på en kvinnlig elev.

Nu väljer dock hovrätten att fria mannen – trots att flickans berättelse bedöms vara trovärdig, skriver Helsingborgs Dagblad.

Gillade att prata sex med eleverna

I tingsrättens dom slås det fast att mannen vid två tillfällen hade tagit tag i elevens rumpa. I tingsrättens dom står också att läraren gillade att prata med sina elever om annat än undervisningen – bland annat om sex. Till exempel ska han ha frågat klassens flickor om vad de gjorde med sina pojkvänner och berättat om sina egna sexuella erfarenheter.

Mannen ska även ha frågat flickan om hon och hennes vänner använde ord som "knulla" och "kåt", samt berättat att han som 18-åring haft en 14-årig flickvän. Något som läraren själv och säger stämmer.

Vittnen avfärdas

Flickan berättade om lärarens påstådda tafsande för skolans kurator och läraren fick i ett första skede en varning och lönestopp från skolans rektor, som dock inte bedömde att det hela var allvarligt nog för en polisanmälan.

Domen i tingsrätten baseras inte enbart på flickans egna berättelse, utan även på uppgifter från två olika vittnen. Det är deras historier som hovrätten inte bedömer som tillräckliga för att domen ska stå fast och läraren frias därför, skriver Helsingborgs Dagblad.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Stockholm

1 timme sedan
"Samtal om misshandel i Kista med flera personer inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.