Våldtäktsman bad om ursäkt i sms – döms till sex månaders fängelse

- 21/11/2013, 09:24 -
Mannens sms blev viktig bevisning för åklagaren.
1 av 3

Mannens sms blev viktig bevisning för åklagaren.

TT

Nu döms han till fängelse för våldtäkt.
2 av 3

Nu döms han till fängelse för våldtäkt.

JESSICA GOW/TT

Mannen gav sig på kvinnan när hon låg och sov.
3 av 3

Mannen gav sig på kvinnan när hon låg och sov.

TT

En 25-årig man döms till fängelse för våldtäkt sedan han fört in två fingrar i en sovande kvinnas underliv. Mannen har hela tiden nekat till brott – men hans förlåt-sms till kvinnan berättar en annan historia.

KARLSTAD. När kvinnan vaknade upp efter en fest i februari i år hade en 25-årig man sina fingrar i hennes underliv. Mannen hade följt med kvinnan hem från en efterfest med förklaringen att det var "för trångt att sova" i festlägenheten.

25-åringen gick för att sova i soffan, men när kvinnan somnat smög han in till hennes sovrum. Efter att kvinnan vaknat skällde hon ut mannen som då lämnade lägenheten.

Senare polisanmäldes 25-åringen för våldtäkt. Han har under hela rättsprocessen nekat till brott, men mannens sms och Facebookmeddelanden till kvinnan visar att han bett om ursäkt flera gånger. 

Ska betala skadestånd till kvinnan

I chattkonversationerna skriver han bland annat att han "känner sig så jävla rutten" och att han hoppas att kvinnan kan förlåta honom.

"Jag vill att du ska veta att jag är innerligt ledsen och ber om förlåtelse på alla sätt jag kan", skrev han bland annat. 

Mannens meddelanden talar, enligt tingsrätten, för att kvinnan utsatts för ett övergrepp av mannen. Och nu döms han till sex månaders fängelse för våldtäkt. Han ska utöver fängelsestraffet betala 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan, det skriver Värmlands Folkblad.