Gav sig på tågvärd.
1 av 4
Gav sig på tågvärd. - Foto: TT BILD
Mannen döms även för flera andra brott.
2 av 4
Mannen döms även för flera andra brott. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Det var i september som mannen hotade och förolämpade tågvärden.
3 av 4
Det var i september som mannen hotade och förolämpade tågvärden. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Han döms nu till en månads fängelse.
4 av 4
Han döms nu till en månads fängelse. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Kallade tågvärd för "neger" – döms till en månads fängelse

Mannen förolämpade en tågvärd rasistiskt, hotade honom fysiskt och ofredade en kvinna sexuellt. Nu döms han till fängelse.


Kallades "neger" - av poliskollegorna

Polisen hånades med ord som "neger" och "jävla apa". 

Av sina egna kollegor.

EMMABODA. Den 56-årige mannen reste med tåg mellan Kalmar och Emmaboda i september, skriver Barometern. Under resans gång förolämpade han vid ett flertal tillfällen tågvärden, bland annat genom att kalla denne för "neger". Enligt en kollega till tågvärden ska mannen ha kallat honom för både "negerjävel" och "svartskalle".

"Ska hugga dig"

56-åringen skulle ha klivit av i Nybro, men missade att kliva av och det var då han blev arg på tågvärden. När tåget sedan väl stannade i Emmaboda hotade mannen tågvärden med våld. Bland annat ska han ha sagt att "jag ska hugga dig din jävla neger". 

Något som ledde till att tågvärden blev rädd och puttade till 56-åringen som föll ner på spåret och slog i huvudet. När tågvärden försöker hjälpa mannen som då blödde från huvudet sa han att tågvärden inte skulle röra honom "eftersom han haraids".

Nekade

Kort därefter kom 56-åringen att gripas av polis, som vid det tillfället uppfattade honom som berusad. Han säger även i förhör att han under dagen druckit sex till tio starköl.

Mannen, som sedan tidigare finns i 42 avsnitt i belastningsregistret, nekade till brottet men säger i förhör att han tror att han kallat värden för "jävla neger" eller "jävla babian".

Sexuellt ofredande

Han döms även för sexuellt ofredande efter att ha ringt till en kvinnas mobilsvar, skriver Barometern. Bland annat ska 56-åringen ha sagt att "du vet, vi är tre stora karlar med stora kukar som viII baratrycka upp de i röven på dig". Även där nekar mannen.

Den kränkningen anses dock inte vara så allvarlig att den uppringda kvinnan var berättigad ett skadestånd, skriver Barometern.

Fängelse

Mannen döms nu av Kalmar tingsrätt till en månads fängelse för förolämpning, hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen och sexuellt ofredande. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till tågvärden, skriver Barometern.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.