Slöjdläraren döms för att ha tafsat på elev.
1 av 2
Slöjdläraren döms för att ha tafsat på elev. - Foto: TT Bild
Han åtalades tidigare för sexuellt ofredande mot ett tiotal flickor men friades av tingsrätten.
2 av 2
Han åtalades tidigare för sexuellt ofredande mot ett tiotal flickor men friades av tingsrätten. - Foto: TT Bild

Lärare tafsade på elev – får villkorlig dom och dagsböter

Efter att ha friats av tingsrätten för sexuellt ofredande mot ett tiotal flickor i sin klass döms nu slöjdläraren av hovrätten för att ha tafsat på en av flickorna.


Villkorlig dom

Då läraren är tidigare ostraffad och lever under ordnade förhållanden finner hovrätten att påföljden kan stanna vid villkorlig dom och böter.

Tingsrättens dom ska ändras i enlighet med detta, skriver hovrätten i sitt domslut.

STOCKHOLM. En manlig slöjdlärare i fyrtioårsåldern döms i hovrätten för att ha tafsat på en elev.

Läraren åtalades tidigare för sexuellt ofredande mot ett tiotal flickor i sin klass – men friades helt i tingsrätten förra året. 

Villkorlig dom och dagsböter

Nu döms han i Svea hovrätt för att ha tafsat på en av flickorna. Slöjdläraren ska vid flera tillfällen sexuellt ha berört flickan, som var i elvaårsåldern, genom att röra vid hennes stjärt och bröst. Straffet blir villkorlig dom och 50 dagsböter.

Läraren kommer till följd av att han nu döms för brott att få lämna sin anställning och kan därmed förväntas få svårigheter att finna ett nytt arbete inom läraryrket.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.