Domstolen höll inte med om att det var våldtäkt.
1 av 2
Domstolen höll inte med om att det var våldtäkt. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
En flaska användes för att förnedra pojken.
2 av 2
En flaska användes för att förnedra pojken. - Foto: Tomas Oneborg SvD / TT

Domstol: Köra en flaska mellan pojkes skinkor är inte våldtäkt

Skyllde på att det var ett skämt.


Två pojkar förde en flaska fram och tillbaka mellan en klasskompis nakna skinkor, trots att han inte ville det. Nu har de dömts av Östersunds tingsrätt, men inte för våldtäkt skriver Dagens Juridik.

Offrets advokat tyckte att det hela var en våldtäkt, men det ville inte åklagaren eller domstolen hålla med om. Händelsen där pojkarna "simulerade ett analt samlag" ansågs vara sexuellt, men eftersom flaskan aldrig fördes in i analen tyckte de inte att det var jämförbart med ett tvingande samlag. Istället för våldtäkt dömdes pojkarna istället för sexuellt tvång.

När övergreppet skedde var pojkarna 16 år, och de bodde på samma elevhem. Offret var så full att han inte kunde försvara sig, och medan två pojkar använde flaskan filmade en tredje mycket närgånget.

Pojkarna menade enligt Dagens Juridik att det bara var ett skämt, men de hade svårt att förklara för domstolen vad som var så roligt med det. Det får de nu tänka ut under den ungdomstjänst som de dömdes till.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lokförare skadad i tågkrock

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.