Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Domstol: Köra en flaska mellan pojkes skinkor är inte våldtäkt

Domstolen höll inte med om att det var våldtäkt.
1 av 2

Domstolen höll inte med om att det var våldtäkt.

JESSICA GOW / SCANPIX

En flaska användes för att förnedra pojken.
2 av 2

En flaska användes för att förnedra pojken.

Tomas Oneborg SvD / TT

Nyheter | 29/05/2015 14:39

Skyllde på att det var ett skämt.

Två pojkar förde en flaska fram och tillbaka mellan en klasskompis nakna skinkor, trots att han inte ville det. Nu har de dömts av Östersunds tingsrätt, men inte för våldtäkt skriver Dagens Juridik.

Offrets advokat tyckte att det hela var en våldtäkt, men det ville inte åklagaren eller domstolen hålla med om. Händelsen där pojkarna "simulerade ett analt samlag" ansågs vara sexuellt, men eftersom flaskan aldrig fördes in i analen tyckte de inte att det var jämförbart med ett tvingande samlag. Istället för våldtäkt dömdes pojkarna istället för sexuellt tvång.

När övergreppet skedde var pojkarna 16 år, och de bodde på samma elevhem. Offret var så full att han inte kunde försvara sig, och medan två pojkar använde flaskan filmade en tredje mycket närgånget.

Pojkarna menade enligt Dagens Juridik att det bara var ett skämt, men de hade svårt att förklara för domstolen vad som var så roligt med det. Det får de nu tänka ut under den ungdomstjänst som de dömdes till.