GWs teori.
1 av 9
Nu uttalar sig Leif GW Persson om fallet Lisa Holm. - Foto: TT bild
Lisa Holm blev 17 år gammal.
2 av 9
Lisa Holm blev 17 år gammal. - Foto: tt bild
Kriminologen Leif GW Persson.
3 av 9
Kriminologen Leif GW Persson. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Han menar att statistiken pekar på att Lisa Holm dog tidigt.
4 av 9
Han menar att statistiken pekar på att Lisa Holm dog tidigt. - Foto: TT bild
Bröderna är misstänkte för mord, samtidigt som en kvinna är misstänkt för skyddande av brottsling. Här en bild från bröllopet mellan en av männen och kvinnan.
5 av 9
Bröderna är misstänkte för mord, samtidigt som en kvinna är misstänkt för skyddande av brottsling. Här en bild från bröllopet mellan en av männen och kvinnan.
Caféet där Lisa Holm jobbade.
6 av 9
Caféet där Lisa Holm jobbade. - Foto: TT bild
På tisdagen begärdes de båda männen häktade.
7 av 9
På tisdagen begärdes de båda männen häktade. - Foto: TT bild
Missing People ska ha varit en stor del i sökandet.
8 av 9
Missing People ska ha varit en stor del i sökandet. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT
Tusentals sörjer Lisa efter den tragiska händelsen.
9 av 9
Tusentals sörjer Lisa efter den tragiska händelsen. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT

GW:s teori om mordet på Lisa Holm: "Ser inte så jävla blytungt ut"

Leif GW Persson uttalar sig åter om mordet på 17-åriga Lisa Holm.


Leif GW Persson har återigen uttalat sig om mordet på 17-åriga Lisa Holm – och till GT säger han att det finns en del som tyder på att domstolen är fel ute med de sedan tidigare häktade personerna.

– Ja. Samtidigt ska man inte skriva av domstolar helt och hållet. De är faktiskt häktade på sannolika skäl, då finns det väl en del som talar för att de ligger rätt. Men det ser inte så jävla blytungt ut. Sannolika skäl i samband med en häktning är ju obetydligt mer än 50 procent. Och hittar man inget som binder dem till brottet, och det fortfarande är samma knackiga gärningsbeskrivning och förnekanden – då tror jag du kan glömma ett framgångsrikt åtal, säger kriminologprofessorn till tidningen.

Bild: TT

Han har också egna tankar om gärningsmannen och scenariot bakom.

– Jag skulle rota efter en person i ungefär motsvarande ålder som Lisas. Som är kriminellt belastad, som känner henne sedan tidigare, säger han till GT.

Bild: TT

Han är noggrann med att påpeka att han inte vet vem som ligger bakom mordet, men menar att det spår som polisen nu jobbar med inte överensstämmer med vanliga mönster och statistik.

– De här tidiga ingripandena, vid brott av den här arten, är långt ifrån alltid rätt. Det låter lite smålattjo för mig, vissa omständigheter, säger han till GT.

Bild: TT

Även Nyheter24 har tidigare pratat med GW Persson. Redan då var han inne på att fallet skiljer sig från gängse statistik.

– Hon skulle rövats bort och mördats... vad är motivet då? Det finns ju inget som indikerar ett rånmotiv, så det är väl ett sexuellt motiv då. Då är det två stycken inblandade som är dubbelt så gamla som offret, som dessutom är ostraffade både i Litauen och här i Sverige. Det är inget vanligt ska du veta, sa han till Nyheter24.

Bild: TT

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.