Lisas föräldrar berättar om sorgen efter hennes tragiska bortgång.
1 av 5
Lisa Holms familj berättar. - Foto: TT / Polisen
Blomberg, där kaféet låg.
2 av 5
Blomberg, där kaféet låg. - Foto: TT bild
Kaféet där Lisa Holm jobbade.
3 av 5
Kaféet där Lisa Holm jobbade. - Foto: TT bild
Lisa Holm blev 17 år.
4 av 5
Lisa Holm blev 17 år. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen.
5 av 5
En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen. - Foto: tt bild

Familjen berättar om sorgen efter Lisas död: "Lever i en mardröm"

Nu väljer Lisa Holms familj att berätta om tragedin i en intervju med Skaraborgs Allehanda.


Begravning 7 juli

Lisa Holms begravning hålls den 7 juli i Säters kyrka. Den är öppen för alla, men familjen vill inte att media ska vara med i kyrkan. Blommor önskas inte, men en fond eller stiftelse i Lisa Holms minne har skapats.

För att ge en gåva till Lisa Holms Minne gäller: Bg 5002-0197

På fredag har det gått två veckor sedan Lisa Holms kropp hittades. Hon försvann, fem dagar dessförinnan, den 7 juni efter att ha stängt på kaféet i Blomberg. Hon skulle ta mopeden hem, men sista kontakten blev ett sms till föräldrarna.

– Vi hoppades in i det sista på att hon skulle hittas vid liv. Hoppet var verkligen det sista som övergav oss. Även om vi i dag vet, är vi som i en bubbla där vi ändå någonstans tror att hon ska komma hem igen, säger familjen, till Skaraborgs Allehanda, och berättar vidare om hur de lever mitt i en mardröm.

Lisa var en aktiv, positiv och glad människa, säger familjen. De berättar att hon älskade att resa, att hon var duktig i skolan och att hon ville flytta till Australien, som hon tidigare besökt, och studera till arkitekt.

Trots att familjen berättar om att sikta framåt och hur det hade varit Lisas önskan befinner de sig mitt i den rättsprocess som nu pågår. Under gårdagen frikändes kvinnan som under den senaste veckan suttit häktat misstänkt för skyddande av brottsling. De två männen, 31 och 35 år, sitter fortfarande häktade och misstanken kvarstår.

Bildkälla: TT Bild

– Vi följer det som händer och bävar för en kommande rättegång. Om några sår har läkt tills dess kommer allt att rivas upp igen. Det känns oerhört tungt, berättar Lisas familj för Skaraborgs Allehanda.

Familjen, som tragiskt nog inte fick se sin dotter bli äldre än 17 år, har ett viktigt och enkelt råd till alla föräldrar.

– Krama era barn ofta och mycket! Man vet aldrig när det är för sent.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.