Familjen berättar om sorgen efter Lisas död: "Lever i en mardröm"

- 24/06/2015, 07:39 -
Lisas föräldrar berättar om sorgen efter hennes tragiska bortgång.
1 av 5

Lisa Holms familj berättar.

TT / Polisen

Blomberg, där kaféet låg.
2 av 5

Blomberg, där kaféet låg.

TT bild

Kaféet där Lisa Holm jobbade.
3 av 5

Kaféet där Lisa Holm jobbade.

TT bild

Lisa Holm blev 17 år.
4 av 5

Lisa Holm blev 17 år.

TT NYHETSBYRÅN

En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen.
5 av 5

En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen.

tt bild

Nu väljer Lisa Holms familj att berätta om tragedin i en intervju med Skaraborgs Allehanda.

På fredag har det gått två veckor sedan Lisa Holms kropp hittades. Hon försvann, fem dagar dessförinnan, den 7 juni efter att ha stängt på kaféet i Blomberg. Hon skulle ta mopeden hem, men sista kontakten blev ett sms till föräldrarna.

– Vi hoppades in i det sista på att hon skulle hittas vid liv. Hoppet var verkligen det sista som övergav oss. Även om vi i dag vet, är vi som i en bubbla där vi ändå någonstans tror att hon ska komma hem igen, säger familjen, till Skaraborgs Allehanda, och berättar vidare om hur de lever mitt i en mardröm.

Lisa var en aktiv, positiv och glad människa, säger familjen. De berättar att hon älskade att resa, att hon var duktig i skolan och att hon ville flytta till Australien, som hon tidigare besökt, och studera till arkitekt.

Trots att familjen berättar om att sikta framåt och hur det hade varit Lisas önskan befinner de sig mitt i den rättsprocess som nu pågår. Under gårdagen frikändes kvinnan som under den senaste veckan suttit häktat misstänkt för skyddande av brottsling. De två männen, 31 och 35 år, sitter fortfarande häktade och misstanken kvarstår.

Bildkälla: TT Bild

– Vi följer det som händer och bävar för en kommande rättegång. Om några sår har läkt tills dess kommer allt att rivas upp igen. Det känns oerhört tungt, berättar Lisas familj för Skaraborgs Allehanda.

Familjen, som tragiskt nog inte fick se sin dotter bli äldre än 17 år, har ett viktigt och enkelt råd till alla föräldrar.

– Krama era barn ofta och mycket! Man vet aldrig när det är för sent.