Det framträder nu en mörk bild av misstänkte mannens privatliv.
Det framträder nu en mörk bild av misstänkte mannens privatliv. - Foto: tt bild/privat

Här är misstänkte läkarens sjuka förberedelser i våldtäktsbunkern

Mannen ska ha drogat kvinnan med jordgubbar spetsade med sömnmedel. Efter det förde han henne till sin våldtäktsbunker i Skåne.


Under måndagen åtalades en 38-årig man från Skåne för människorov och grov våldtäkt. Och bakom det vidriga brottet döljer sig noggranna förberedelser, sjuka tankar, och en nybyggd våldtäktsbunker.

Under fem år byggde den 38-åriga mannen en tillbyggnad till sitt hus, en ljus- och ljudisolerad bunker. Bunkern var försedd med cementgolv och två metalldörrar med elektroniska kodlås. Och så fort mannen, som har ett förflutet inom svenska försvaret och bland annat har vaktat Stockholms slott, var klar med sin bunker så ville han använda den.

– Han misstänks att under flera års tid ha planerat detta. Han har bland annat byggt bunker för att ta dit ett eller flera offer, säger åklagaren Peter Claeson till Aftonbladet.

I september 2015 stämde han träff med en kvinna i hennes lägenhet i Stockholm. De kände inte varandra sedan tidigare. För att dölja sin identitet talade den misstänkte läkaren engelska.

Den misstänkte ska sedan ha återvänt till sin bostad och där förberett bunkern för att stänga in kvinnan där. Han ska också ha förberett chokladdoppade jordgubbar fyllda med sömnmedel och kört upp till Stockholm igen. Enligt åtalet ska hans förberedelser varit minutiösa, och han ska också haft med sig gummimasker, mer sömnmedel och en rullstol.

Tvingade henne lämna blodprov

Väl i Stockholm sövde läkaren kvinnan och våldtog henne. Sedan förde han ner henne till Skåne, medan han ständigt injicerade henne med sömnmedel.

Och i läkarens sadistiska bunker berättade mannen att han tänkte hålla henne fånge i flera år. Han hotade henne vid ett flertal tillfällen och tvingar henne att lämna prover som han skulle testa för sjukdomar. Läkaren ska också givit henne p-piller, enligt åtalet.

Men när mannen åkte upp till Stockholm igen för att hämta kvinnans tillhörigheter märkte han att låset på kvinnans lägenhet var bytt, och att hon eftersöktes av polis. Mannen hämtade då kvinnan och tog med henne till en polisstation i Stockholm. Där blev polisen misstänksamma och mannen kunde gripas.

Han åtalas nu för grov våldtäkt och människorov.

På läkarens privata hemsida målas det upp en bild av en ung man intresserad av litteratur och politik. Men i ljuset av åtalet är det mycket som känns minst sagt olustigt.

Citerade Hitler

"Är sex snuskigt? Ja, om det görs rätt", är ett citat som mannen har under fliken favorit-citat. Han har också citerat både Adolf Hitler och Josef Stalin på sin sida. Bland sina intressen har han listat "spränga saker", öl, pengar och kvinnor.

Mannen är tidigare ostraffad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.