Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maaz misstänks ha kidnappat sin dotter – hjälp mamman få tillbaka sin Nathalie

- 10/02/2016, 19:05 -

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 1. I över två år har Nathalie från Sundsvall varit spårlös försvunnen. Hennes pappa, 36-årige Maaz Afouri, jagas fortfarande av polisen misstänkt för att ha rövat bort henne.

Det var fredagen den 25 oktober 2013 som Nathalie från Sundsvall, då tio år gammal, blev hämtad på fritids av sin pappa Maaz Afouri. Hennes föräldrar hade levt på skilda håll sedan nästan tio år tillbaka, men hennes mamma Angelica Johansson, som är den som har enskild vårdnad av dottern, ville ändå att Nathalie skulle träffa sin biologiska pappa varannan helg.

Men när Angelica på söndagen inte fick tag på varken dottern eller pappan blev hon orolig – och larmade polisen.

Sedan dess är Nathalie spårlöst försvunnen.

– Första tiden var outhärdlig. Det var fruktansvärt. Det är fruktansvärt att inte veta hur hon har det. Det är så fruktansvärt att det inte ens går att beskriva, säger Angelica Johansson till Nyheter24.

I över två år har hon levt utan något livstecken från sin dotter.

– Med tiden lär man sig att leva med det. Man försöker trycka undan känslorna så gott det går. Men vissa dagar klarar man inte av det. Då är man som ett nervvrak. Man sitter bara och grinar och är mer eller mindre helt förstörd igen, säger hon.

Bildkälla: Facebook

Nathalies pappa Maaz Afouri är sedan försvinnandet misstänkt för grov egenmäktighet med barn, ett brott som kan ge fyra år i fängelse. Han är häktad i sin utevaro och efterlyst av Interpol.

– Vi kan konstatera att det i alla fall ser ut som att det var planerat, säger Daniel Brodén, chefsåklagare i Sundsvall, till Nyheter24.

36-årige Maaz Afouri har rötter i Palestina. Om han har fört Nathalie dit är dock oklart. Mamma Angelica berättar att hon genom Facebook fått tips om att pappan setts i Sverige.

– Han är sedd ett flertal gånger i Sörberge utanför Sundsvall där han hade både kiosk och pizzabutik. Det är flera olika stamkunder som har sett honom, och som även har pratat med honom, säger Angelica Johansson.

Men enligt åklagare Daniel Brodén har tipsen inte gett någonting.

– Vi har kontrollerat och avfärdat tips vid ett flertal tillfällen. Inget tips har lett vidare, säger han.

För mamma Angelica fortsätter vardagen utan att hon vet hur hennes dotter har det. Hon håller hårt i hoppet om att någon gång få se sin Nathalie igen.

– Någon gång kommer hon hem. Hon ska hem. Den tron kommer jag aldrig att släppa.

Bildkälla: Facebook