Det här är inte de smartaste brottslingarna.
Det här är inte de smartaste brottslingarna. - Foto: Polisen

Här är 10 av de klantigaste brottslingarna någonsin

Konstiga vapen, förklädnader och flyktfordon. De här brottslingarna har inte lyckats så bra.


1. Inbrottstjuven som somnade på soffan

Ian Carr höll på att göra inbrott i ett hus i Newcastle, men eftersom han var ordentligt bakfull somnade han på soffan. När husägarna kom hem låg tjuven fortfarande och sov och polisen arresterade honom, skriver Independent.

Bildkälla: Polisen

2. Han som försökte råna en bank med en vaskrensare

En man i Utah försökte råna inte bara en, utan tre banker med hjälp av en vaskrensare. Han arresterades, skriver Independent.

Bildkälla: Produktbild

3. Han som lämnade ett spår av lotter efter sig

Polisens jobb i Iowa City blev inte svårt när en man som rånat en mataffär lämnade ett spår av skrapade lotter efter sig ända fram till den plats där han befann sig. När han hittades var han täckt i ost och bärandes på två pack Corona knappt hundra meter från affären, skriver Independent.

Bildkälla: TT

4. Han som rånade en affär med kalsongerna som förklädnad

Mannen försökte råna en mataffär i London, och han hade kalsongerna på huvudet som förklädnad. Polisen kunde snabbt hitta honom och arrestera honom, skriver Independent.


5. Han som åt en påse heroin för att förstöra bevisen

Polisen hade redan hittat påsen med heroin men ändå försökte brottslingen gömma bevisen. Independent skriver att när polisen visade upp påsen som mannen hade haft tidigare under dagen snodde han åt sig den och käkade upp den. Smart.

Bildkälla: Polisen

6. Han som tog med fel vapen till det beväpnade rånet

Han försökte råna en butik och hade med sig ett baseballträ som vapen. Problemet var bara att han försökte råna en butik som sålde pistoler och gevär, skriver Independent.

Bildkälla: Polisen

7. Hon som skröt om sin brott på Youtube

En 19-årig kvinna skröt om att ha rånat en bank och stulit en bil på Youtube, skriver Independent.

Bildkälla: Faksimil/Youtube

8. Han som ringde och kollade innan

Den här kanadensiske tjuven vill inte ge sig på fel butik, så han ringde till affären han tänkt råna innan och frågade hur mycket pengar de hade i kassan. Han arresterades av polisen, skriver Independent.

Bildkälla: TT

9. Han som la till sitt offer på Facebook

Inbrottstjuven stal en kvinnas telefon. Sedan använde han den stulna telefonen för att skicka en vänförfrågan till henne på Facebook. Polisen använde signalen från telefonen för att hitta honom och arrestera honom, skriver Independent.

Bildkälla: TT

10. Till sist, rånarna vars flyktfordon var mycket konstigt

Tre tjuvar rånade en mataffär i Colombia, men det mest ovanliga med brottet var deras flyktfordon. En åsna. Åsnan fick panik och drog till sig mycket uppmärksamhet, vilket ledde polisen till brottslingarna, skriver Independent.

Bildkälla: TT

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Markaryd: Polisen rapporterar om trafikbrott

1 timme sedan
"Förföljande, Strömsnäsbruk", skriver polisen på sin hemsida.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.