Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man döms till fängelse – våldtog autistisk pojke

- 26/02/2016, 15:33
Hovrätten har nu slagit fast sin dom.
1 av 3

Hovrätten har nu slagit fast sin dom.

TT

Tingsrätten slog först fast vid tre månaders fängelse.
2 av 3

Tingsrätten slog först fast vid tre månaders fängelse.

Jessica Gow/TT

Men hovrätten slår nu fast att fängelset blir betydligt längre.
3 av 3

Men hovrätten slår nu fast att fängelset blir betydligt längre.

SCANPIX

Mannen ska ha förgripit sig på pojken vid fyra tillfällen.

En 48-årig man döms till tre och ett halvt år fängelse efter att han utsatt en 13-årig autistisk pojke för flera sexuella övergrepp.

Övergreppen ägde rum på Stadshotellet i Karlstad och mannen hade med sig olika sexhjälpmedel i en väska, så som fot- och handbojor, hundhalsband och olika kläder.

Den 13-åriga pojken berättade om övergreppen för skolsköterskan, som då kontaktade polis. På mannens mobil hittades bilder på pojken iklädd i delar av utstyrseln som mannen hade med sig.

Tingsrätten bedömde brottet som sexuellt övergrepp mot barn, och mannen dömdes till tre månaders fängelse. Men hovrätten har nu dömt mannen till tre år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn.

Mannen påstår att pojkens ålder främst var "ett praktiskt problem" och att det inte skulle dröja länge innan deras relation blev laglig. Men det hjälper honom inte, hovrätten konstaterar nämligen att mannen utsatt pojken för grova sexuella övergrepp fyra gånger. I domen framgår det även att ytterligare tre män åtalas för att ha utnyttjat samma pojke, skriver Expressen.