Hovrätten har nu slagit fast sin dom.
1 av 3
Hovrätten har nu slagit fast sin dom. - Foto: TT
Tingsrätten slog först fast vid tre månaders fängelse.
2 av 3
Tingsrätten slog först fast vid tre månaders fängelse. - Foto: Jessica Gow/TT
Men hovrätten slår nu fast att fängelset blir betydligt längre.
3 av 3
Men hovrätten slår nu fast att fängelset blir betydligt längre. - Foto: SCANPIX

Man döms till fängelse – våldtog autistisk pojke

Mannen ska ha förgripit sig på pojken vid fyra tillfällen.


En 48-årig man döms till tre och ett halvt år fängelse efter att han utsatt en 13-årig autistisk pojke för flera sexuella övergrepp.

Övergreppen ägde rum på Stadshotellet i Karlstad och mannen hade med sig olika sexhjälpmedel i en väska, så som fot- och handbojor, hundhalsband och olika kläder.

Den 13-åriga pojken berättade om övergreppen för skolsköterskan, som då kontaktade polis. På mannens mobil hittades bilder på pojken iklädd i delar av utstyrseln som mannen hade med sig.

Tingsrätten bedömde brottet som sexuellt övergrepp mot barn, och mannen dömdes till tre månaders fängelse. Men hovrätten har nu dömt mannen till tre år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn.

Mannen påstår att pojkens ålder främst var "ett praktiskt problem" och att det inte skulle dröja länge innan deras relation blev laglig. Men det hjälper honom inte, hovrätten konstaterar nämligen att mannen utsatt pojken för grova sexuella övergrepp fyra gånger. I domen framgår det även att ytterligare tre män åtalas för att ha utnyttjat samma pojke, skriver Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Polisen rapporterar om stöld, Tingsryd

"Matbutik, Väckelsång", skriver polisen på sin hemsida.