Nu bekräftar ​vice chefsåklagaren på Södertörns åklagarkammare att det just nu pågår nya polisutredningar mot Catrin Hedlund. Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 3
Nu bekräftar ​vice chefsåklagaren på Södertörns åklagarkammare att det just nu pågår nya polisutredningar mot Catrin Hedlund. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nouw.com har valt att stänga ner Catrin Hedlunds blogg.
2 av 3
Nouw.com har valt att stänga ner Catrin Hedlunds blogg. - Foto: Skärmdump från Nouw.com
Hon har dock startat upp den igen på ett annat ställe.
3 av 3
Hon har dock startat upp den igen på ett annat ställe. - Foto: Skärmdump från nya bloggen

Toppbloggaren Catrin Hedlund utreds för minst tio nya bedrägerier

Hon dömdes för 17 fall av bedrägeri och till att betala nästan en kvarts miljon kronor i skadestånd. Nu pågår nya förundersökningar om bedrägeribrott mot toppbloggaren Catrin Hedlund.


Det var i förra veckan som toppbloggaren Catrin Hedlund dömdes av Södertälje tingsrätt till skyddstillsyn för 17 fall av bedrägeri under 2012 och 2013, efter att ha lurat ett 20-tal personer genom att påstå sig sälja konsert- och festivalbiljetter. Hon dömdes även till att betala 240 300 kronor i skadestånd till de drabbade.

Nu bekräftar Anders Hirsch, vice chefsåklagare på Södertörns åklagarkammare, att det just nu pågår nya polisutredningar mot Catrin Hedlund.

– Ja, det finns pågående förundersökningar angående bedrägeribrott, säger Anders Hirsch till Nyheter24.

Sara Sundström var åklagare för åtalet där Catrin Hedlund dömdes förra veckan. Enligt Länstidningen Södertälje leder hon också den nya förundersökningen i vilken det ska finnas minst tio fall av misstänkta bedrägerier, från januari 2015 till mars 2016.

Catrin Hedlund. Bildkälla: Facebook

Catrin Hedlund verkar alltså ha fortsatt med sin brottslighet sedan 2013.

Nyheter24 har också tidigare pratat med flera personer som berättat att de har blivit lurade av bloggaren bara de senaste månaderna.

Om ett nytt åtal kommer att väckas mot henne återstår dock att se.

– Jag kan inte svara på det i dagsläget därför att jag helt enkelt inte vet. Det är oklart, säger åklagare Sara Sundström.

Om Catrin Hedlund åtalas och fälls är risken den här gången högre att hon döms till fängelse. Själv har den 29-åriga bloggaren inte velat kommentera det tidigare åtalet mot henne. Hon har i stället hänvisat till vad hon skrivit i sin blogg.

– Jag står för det jag har gjort, jag skäms, och har verkligen lärt mig en fet jävla läxa, skrev hon tidigare i sin blogg på Nouw.com.

Men den bloggen är nu bortplockad av sajten.

– Svar ja, hennes blogg är avstängd och på paus, skriver Joanna Fingal, chefredaktör för Nouw, i ett mejl till Nyheter24.

Bildkälla: Skärmdump från Nouw.com

I övrigt vill Joanna Fingal inte kommentera varför sajten valt att stänga ner Catrin Hedlunds blogg.

Bloggaren själv har dock startat upp sin blogg på ett annat ställe.

Bildkälla: Skärmdump från nya bloggen

Där skriver hon att hon fortfarande inte vill säga något om domen.

– Jag kommer inte svara på fler kommentarer som handlar om min dom, biljetter osv. Däremot kommer det i framtiden komma ett långt inlägg om hur allt startade till hur allt är i dag, skriver Catrin Hedlund i sin nya blogg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

1 timme sedan
Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.